Aniversare de 125 de ani la Colegiul Șincai: Competiții sportive și piese de teatru

„Liceul iubit sub cer de București”, așa cum este descris în imnul colegiului, tocmai a împlinit 125 de ani de existență pe data de 28 februarie. Elevii i-au urat un călduros „La mulți ani!” așa cum au știut ei mai bine și au demonstrat că merită să fie șincaiști prin faptul că sunt excelenți atât la învățătură, cât și în practicarea activităților sportive.

În zilele de sărbătoare – data de 27 februarie fiind dedicată tot celebrării aniversării liceului au avut loc o mulțime de activități deosebite la care elevii au participat în număr foarte mare. S-au desfășurat atât campionatul de fotbal, cât și cel de baschet, unde elevii de toate vârstele s-au întrecut pentru a-și susține clasa. După ce s-au încălzit bine, au putut să se răcorească în mările și oceanele Pământului, participând la concursul „GeoRebus” care a ajuns deja la ediția a III-a. După cum v-ați dat seama, tema rebusului a fost „Oceane și mări”, iar 14 echipe s-au întrecut pentru a ajunge primele la țărm.

Schimbăm decorul și ajungem în Sala de Festivități a colegiului, unde elevii trupei de teatru „Catharsis” au interpretat câteva scenete de teatru în regia domnului profesor de actorie Cătălin Crișan și sub coordonarea doamnei profesor Ana-Maria Ștefan. Micii actori au reușit să trezească în sufletele spectatorilor sentimente de bucurie și de admirație. Nici nu s-ar fi putut altfel la cât de talentați sunt membrii trupei, la câtă dăruire și la câtă pasiune pun în rolurile pe care le interpretează.

Cinefilii au avut parte de o surpriză deoarece s-au putut delecta cu vizionarea unui film actual, deja celebru în cinematografe. Este vorba de „Două lozuri” care a fost proiectat chiar la ei în liceu, urmând ca apoi să-și exprime părerile și să discute despre filmul respectiv.

Cireașa de pe tort a fost păstrată pentru final, atunci când în sală și-a făcut apariția actorul Dragoș Bucur. Acesta a purtat o discuție cu elevii, având ca tematică „De pe maidan pe marele ecran”. Actorul le-a vorbit tinerilor despre alegerile care le pot schimba viața și le-a oferit, de asemenea, numeroase sfaturi.

Și așa va rămâne Gheorghe Șincai în sufletele tutror elevilor, fiind sărbătorit an de an cu aceeași dragoste, implicare și pasiune.

Leave a Reply