Argint pentru elevi bucureșteni

Echipa României care a participat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori s-a întors acasă cu cinci medalii de argint și o medalie de bronz.

 

Între olimpici se numără și doi elevi din Capitală. Este vorba despre Eva Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul”) și Alexandru Cătălin Dianu (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică), care au obținut medalii de argint.

 

Celelalte medalii de argint au ajuns la Mara Muntean (clasa a XI-a/Colegiul Național „Decebal” din Deva), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara), Matei Bogdan Pleșcan (clasa a IX-a/Colegiul Național din Iași), iar medalia de bronz a fost obținută de Radu Herzal (clasa a X-a/Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

 

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București.

 

În cadrul concursului, elevii au susținut trei probe: două probe teoretice şi una practică, fiind subiecte din trei discipline (chimie, fizică și biologie).

 

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori a avut loc la începutul lunii decembrie, în Botswana (Gaborone), iar la ediția din acest an au fost prezenți 260 de elevi din 46 de țări.