Argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Filosofie

Lotul olimpic român a reușit să obțină, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Filosofie, o medalie de argint.

Mihnea Bâlici, elev al Colegiului Național ,,Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț a reușit această performanță. Din echipa României a mai făcut parte și Maria Persu, elevă la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București. Cei doi liceeni au fost aleși să reprezinte România la această olimpiadă în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Filosofie și testul de limbă străină.

Tema generală a acestei ediții a fost „Tolerance”(Toleranță). Au participat peste 90 de concurenți din 45 de țări. Aceștia, atât elevi, cât și profesori. au ținut prezentări și dezbateri academice pornind de la tema ediției.

Din comisia de corectură au făcut parte prof. Elena Florina Oțet, membru fondator al olimpiadei și membru al juriului internațional, dar și prof. Eugen Stoica, membru al juriului și comitetului internațional.

Aflată la cea de-a XXV-a ediție, Olimpiada Internațională de Filosofie s-a desfășurat la Rotterdam, în Olanda.

Olimpiada Internațională de Filosofie a fost înființată în anul 1993 la inițiativa unui grup de profesori din diferite țări, printre care se numără și România. Această olimpiadă este recunoscută de UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură). România a participat până în prezent la toate edițiile organizate, dar a și găzduit de două ori această olimpiadă în anii 1998 și 2008 în Brașov, respectiv la Iași.

Următoarea ediție,a XXVI-a, a Olimpiadei Internaționale de Filosofie din anul 2018 se va desfășura la Muntenegru.