Ateliere de psihologie pentru adolescenți

By 8 December 2016Redacţia Elena Cuza, Ştiri

Ateliere de psihologie pentru adolescenți

Dănel Maria-Elena, Colegiul Național „Elena Cuza”      

Toamna aceasta, PSI organizează ateliere de psihologie care vin ca un răspuns al întrebărilor adolescenților și nu numai. În cadrul discuțiilor care se vor purta în această săptămână, atât adolescențiii cât și adulții vor înțelege ce s-a produs în mintea lor în momentele în care iau o decizie importantă, atunci când în loc să se comporte în mod natural, aleg să poarte măști și să joace roluri. Tot în cadrul acestor discuții, cei prezenți vor înțelege unde își au originea impulsurile care îi compleșesc în unele momente ale vieții.
Francesco Ianii spune că ,,În spatele fiecărei alegeri importante, există ceva: o întâmplare, o frază, o persoană…”. S-ar putea spune că fiecare pas pe care îl facem este răspunsul a ,,ceva” ce s-a întamplat sau am trăit. La baza fiecărei alegeri se află un motiv conștientizat sau nu de noi.

Uneori, oamenii fac alegeri fără să știe care a fost cauza care i-a determinat să pornească pe drumul acela. Fiecare dintre noi ajungem să ne întrebăm la un moment dat care sunt motivele inconștiente pentru care ne alegem un partener, o profesie sau un curs în viață.

Perioada adolescenței ridică cele mai multe semne de întrebare, fiind o etapă din viață în care tinerii încep să ia decizii din ce în ce mai importante. ,,Ce facultate să urmez?”, ,,Ce profil să aleg?”, ,,Să încep o relație cu el/ea?”, ,, De ce am reacționat așa?”, ,,De ce sunt atât de gelos/geloasă?”. Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care ajung să macine orice adolescent.
Ediția a XI-a a Săptămânii PSI este organizată de Editura Trei și Librăriile Cărturești între 7 și 13 noiembrie. În acest interval, elevii au șansa de a se cunoaște pe ei înșiși și pot descoperi partea pozitivă a emoțiilor negative. Seria conferințelor va avea loc în librăriile Cărturești din șase orașe din țară: București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov și Arad.

La discuții, vor participa cei mai dedicați și mai experimentați psihologi și psihoterapeuți din România, care vor aborda subiecte despre personalitate și profesie, despre viața de părinte și problemele de cuplu, dar și despre ce se întâmplă într-o ședință psihoterapie.
În perioada 7-13 noiembrie în toată rețeaua librăriilor Cărturești, cărțile de specialitate, de psihologie, vor fi reduse cu 25%, iar intrarea la discuțiile Săptămânii PSI este liberă.
 

Leave a Reply