Articol de Cosmin Ungureanu,
Scoala Superioara Comerciala “Nicolae Kretzulescu”

Despre bărbații din industria modei (designeri, stiliști) se crede că au sau ar trebui să aibă o imaginație extravagantă. Ținutele lor încearcă să urmărească, fidel, cele mai recente tendințe în modă, sau chiar să le anticipeze. In ultimii ani asistăm la o adevarata competiție, intre barbati si femei pentru cel mai interesant sau frumos aspect.

În cele mai multe cazuri chiar se întamplă așa, ei sau ele împart imprimeuri florale, jeggings (colanți din jeans), topuri cu ample decolteuri în V, bijuterii multe și strălucitoare, jeanșii slim.

Totuși, cele mai influente figuri masculine din lumea modei au înțeles că excentricitatea, colour blocking ( ansamblu vestimentar compus din minim două culori tari, maxim patru), croielile neobișnuite înrămează frumusețea feminină, în timp ce anatomia unui bărbat este cel mai bine încadrată de tiparul unui costum bine croit, făcut pe comandă.

Astăzi trăiesc cei mai slabi bărbați care au existat vreodată în istoria masculinității. Sunt cei mai slabi fizic, cei mai slabi psihic, cei mai lipsiți de identitate masculină și bărbăție, deoarece femeia s-a impus atât prin caracter, cât și prin stilul de viață și vestimentația, sunt de parere tinerele.

Există bărbați care-și îmbrățișează, cu atâta ardoare, latura feminină, încât nici ei nu mai știu bine cine sunt. Ignoranța e la cote alarmante. E cool, e trendy, e la modă, nu?

Pensarea exagerată, epilarea totală, dietele și hainele tot mai strâmte? Fraților, încotro ne îndreptăm?
Pendulează între urban, elegant sau sport,iar pentru tine poate merge chiar și altceva. Dar te rog, din respect pentru noi, rasa masculină, îmbracă-te ca un bărbat!

Bărbați care uită menirea lor, rolul si locul lor printre noi. Desigur, și femeile poartă o parte din vină.

Imprimeurile floare, tocurile înalte, părul lung, machiajul, cerceii, accesoriile suprasaturate… se pierde esența undeva.
“Da, dar suntem în secolul 21, adaptează-te! Ești prea close-minded.“,ați putea spune mulți. Să ne adaptăm la ce? La transformarea bărbatului în femeie și viceversa? Faptul că mulți nu sunt de acord cu această transformare nu înseamnă că merg contra curenților. Poate fi doar refuzul de a nu te lăsa prins în această „transă” a feminității prin stil.

Tot respectul bărbaților de calitate, o să ajungeți să fiți excepțiile vieții cotidiene.

Leave a Reply