Cum să-ți învingi complexele!

By 21 November 2014Diverse

Nu mi-a plăcut niciodată aspectul meu fizic. M-am considerat tot timpul prea durdulie. Iar când eram mică copiii de la bloc se amuzau tot timpul pe seama mea. Cu timpul totul s-a transformat într-o obsesie pentru kilogramele mele în plus. Timpul a trecut, acum am 17 ani, kilogramele nu mai sunt o problemă de ceva ani. Cu toate acestea, problema din copilărie încă mă mai urmărește. Sau mă urmărea, până acum câteva săptămâni.

Era într-o duminică. În timp ce butonam telecomanda, m-am oprit asupra unei defilări de modă. La un moment dat pe podium a intrat un model care avea niște pete mari, albe, pe corp. Inițiam am crezut că este vorba doar de imagine, de marcheting. Curiozitatea m-a împins să dau o căutare pe internet după numele tinerei.

Am descoperit că Chantelle Brown-Young este un model nativ din Torino care suferă de    vitiligo, o boală rar întâlnită care provoacă depigmentare unor porțiuni ale pielii. În acel moment mi-am dat seama prin ce a trecut această tânără până să ajungă în lumina reflectoarelor. Cât de asinuos trebuie să fi fost drumul ei până să ajunga top-model. Probabil că nu a avut o copilărie ușoară. Probabic că tinerii au făcut glume și pe seama problemei sale de sănătate. Probabil că nu de puține ori, ochii iscoditori au făcut-o să se simtă inconfortabil pe stradă sau în alte locuri și situații.

 

Pentru mine Chantelle este o luptătoare. Un exemplu de urmat. De fiecare dată cănd mă uit la pozele ei îmi dau seama că barierele și complexele sunt doar în mintea noastră. Și că odată învinse, putem face orice vrem noi.

 

Leave a Reply