Burse de şcoli din America şi Germania pentru elevii români

By 1 July 2016Stiri

Burse de şcoli din America şi Germania pentru elevii români
Articol de Lavinia Ivan, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”

Elevii cu vârste cuprinse între 14 si 19 ani, pasionați de politică, cultură civică, dar mai ales de științe economice, se pot înscrie la cea de-a V-a ediţie a concursului “Economy Work”, organizat de SOLIB.
Concursul se desfășoară în perioada 1 februrie -27 martie si are ca scop determinarea elevilor să-și exprime propriile opinii în ceea ce privește modul de funcționare a economiei.
„Economia nu mai este doar o disciplină școlară, ci o perspectivă de a privi și înțelege lumea”, declară președinte SOLIB, Claudiu Năsui.
Cele doua module cu teme diferite în care constă concursul, sunt configurate în varianta online. Un modul durează două săptămâni, timp în care, elevii înscriși vor dispune de materialele respectivei teme din domeniul economic, prezentată în mai multe formate (texte scurte, prezentări, documentare, interviuri, benzi desenate). La fiecare modul, elevii trebuie să raspundă la o întrebare, prezentată printr-un mini-eseu.
Celor mai talentați și implicați participanți, li se vor oferi premii ce constau în bani, cărți sau burse la școli de vară din SUA şi Germania. Primele trei premii oferă până la 200 dolari, iar următoarele două premii, cărți în domeniul studiat.
După evaluarea tuturor rezultatelor, primii 10 caștigători vor fi chemați la o conferință unde își vor prezenta eseul final. Astfel, ei vor intra în bătălia pentru cele două locuri la care vor putea participa: Economics of Entrepreneurship din Michigan, SUA, şi la seminarul organizat de Institute for Economic Studies Europe, din Gummersbach, Germania, sponsorizate de SOLIB si partenerii acesteia.
De reținut, însă, este faptul că cei care ajung în finală, trebuie să-și demonstreze cunoștințele de limbă engleză.
Cei care doresc să se înscrie pot accesa site-ul www.economyworks.wordpress.com/ .

Leave a Reply