Ce nu imi place la Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare populară în toată lumea. Aceasta origine celtice pe care, conform Wikipedia, multe popoare o practică. Eu nu sunt împotriva acestei sărbători, ba chiar consider că este o manifestare foarte frumoasă și interesantă, însă, noi, românii nu avem motive să o celebrăm.

Având în vedere că această sărbătoare nu are nicio legătură cu noi și tradițiile noastre, nu văd de ce în școli, licee, grădinițe, ar trebui să se organizeze evenimente pe această tematică.

În plus, noi avem o sărbătoare asemănătoare Halloween-ului, însă este specific românească, respectiv Sfântul Andrei. Din păcate, România dorește din ce în ce mai mult să importe tradițiile și obiceiurile din vest, să le înlocuiască cu cele deja existente, cum ar Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day) cu Dragobetele.

La Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, Halloween-ul s-a sărbătorit în timpul orelor de limba engleză, deoarece profesoarele au considerat că este un eveniment oportun pentru ca elevii să aibă parte de o oră interactivă.

Restaurantele au început să adopte această sărbătoare pentru a atrage mai mulți clienți prin petreceri tematice pe care le organizează.

În concluzie, eu consider Halloween-ul o sărbătoare care ne ajută din punct de vedere economic și social, în mare parte datorită legendelor care își au origine în România, dar o sărbătoare care ne face să uităm propriile noastre tradiții.