Colegiul „Victor Babeş” a celebrat „Săptămâna Portului Național Românesc”

By 12 February 2017Redactia Victor Babes, Stiri

Elevii şi profesorii din Colegiul Național „Victor Babeş” au celebrat, între 28 noiembrie şi 9 decembrie, „Săptămâna Portului Tradițional Românesc”. Profesorii au fost deschişi față de acest eveniment, iar elevii s-au conformat şi au venit în ii superbe, dar şi în costume populare autentice!

Mădălina Popa, din clasa a XII-a, a fost foarte entuziasmată în această perioada, ea exprimându-şi sincer punctul de vedere:

“Pentru mine, portul național românesc înseamna o definire, un etalon a ceea ce însemn eu în esența mea, o emblemă a faptului că ´Sunt român, domnule, și-mi place să arăt asta!´”, a spus Mădălina.

Personal, îmi place să port ia românească de fiecare dată când am ocazia și ies din casă cu capul sus și foarte mandră când oamenii întorc capul după mine și, probabil, în mintea lor își pun întrebarea: „Generația tânără încă mai poartă însemne naționale?!”

Da, sunt româncă și port însemnele de fiecare dată când se ivește vreo ocazie specială!

Așadar, faptul că în liceul meu s-a desfășurat un program care a avut în centrul său „Portul național românesc” nu a făcut altceva decât să îmi dea onoranta ocazie să port ia veritabilă primită de la străbunica mea, care, la rândul său o primise de la mama ei.

Etalonul neamului nostru este portul național românesc pe care, mai întâi de toate, trebuie să îl purtăm mândri în suflet iar mai apoi pe noi, prin costume populare”.

„Săptămâna Portului Național Românesc”, în liceul nostru, a fost foarte frumoasă.

A reprezentat o metodă creativă de a ieși din monotonia zilnică.

Mi s-a părut o oportunitate de a ne cunoaște mai bine portul tradițional.

„A fost o idee frumoasă

deoarece ne-am amintit de importanța zilei de 1 Decembrie”, a declarat Elefteria Ciota, din clasa a IX-a.

Leave a Reply