Concurs de literatură

Concursul Național de creație literară și plastică „Universul imaginar”, organizat de echipa Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, urmează să își deschidă porțile pentru o nouă ediție, cea cu numărul IX.

Coordonatorul concursului literar este doamna profesoară Irina Florina Dima.

Tema acestei ediții este fantasticul celtic. Prin termenul „celtic” sunt descrise de cele mai multe ori culturile și limbile din Irlanda, Scoția, Țara Galilor, Cornwall, Insula Man și regiunea Bretania din Franța.

Concursul propriu-zis se desfășoară în perioada 08 decembrie 2018 – 28 februarie 2019, urmând ca evaluarea lucrărilor și premiera oficială la București să aibă loc în aprilie-mai, respectiv iunie-iulie.

Concursul de adresează elevilor din clasele VIII – XII din întreaga țară și se bazează pe literatură și arte vizuale.

În ceea ce privește conținutul eseului, elevii au libertatea de a explora literar fantasticul în spațiul egiptean și elementele acestuia, însă dimensiunea textului nu trebuie să depășească două pagini A4. Condiția este ca textele să fie editate în Word, cu fontul Arial, mărimea 12. După ce elevii îl finalizează, eseul trebuie trimis la adresa de mail irenadima@yahoo.com.

Lucrările plastice trebuie expediate prin poștă pe adresa Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, din București.

Toți elevii vor primi diplome de participare, iar câștigătorii vor fi invitați la Festivitatea de premiere.

Elevii care vor să afle mai multe detalii despre această competiție pot accesa site-ul www.didactic.ro și pagina de Facebook a concursului.