Concurs pentru sprijinirea minorităţilor din Bucureşti

Concurs pentru sprijinirea minorităţilor din Bucureşti
Un articol de Maria Iasmin Niculae, Colegiul Tehnic „Ghe. Airinei”
Un concurs de sprijinire a minorităţilor din Capitală va avea loc la Liceul Tehnic „Gheorghe Airinei”. Intitulat „Noile minorități din Bucureşti”, proiectul sprijină dialogului intercultural dintre bucureșteni și grupurile de minorități stabilite în Capitală în ultimele două decenii.
La Liceul Tehnic „Gheorghe Airinei” vor participa aproximativ 50, concursul având mai multe categorii: fotografie, scurt mertaje, piese de teatru, picturi, desene şi colaje.
Competiţia va începe în data de 14 martie, iar între 23 şi 27 martie vor avea loc câteva vizite în oras .Potrivit organizatorilor proiectului, este o oportunitate pentru dezvoltarea unei diversităţi culturale.
În cadrul proiectului va fi realizată cartografierea comunităților de imigranți recent formate în București și o documentare vizuală a relației acestora cu orașul ca loc al vieții lor cotidiene.
“Informațiile obținute din cercetare vor fi reunite pe o platformă creată, care va avea rolul de prezentare și agregare a informațiilor despre noile minorități din București, dar și de dezbatere asupra modului în care diversitatea culturală se manifestă și îmbogățește comunitatea în ansamblul ei”, conform iniţiatorilor programului.
Pe termen lung, proiectul “Noile minorități din municipiul București” își propune să ajute autoritățile publice și locale, instituțiile culturale și publicul larg din municipiul București să creeze un climat care să favorizeze toleranța, acceptarea și facilitarea integrării noilor minorități în societatea românească, în scopul alinierii la standardele europene și internaționale existente, după cum sugerează inclusiv sloganul U.E., ,,unitate în diversitate”.
Acest program este realizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, în parteneriat cu Institutul de Cercetare Telemark din Norvegia.
Proiectul este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României prin programul PA17/RO13 Promovarea Diversității în Artă și Cultură în cadrul Patrimoniului European.

Leave a Reply