Conferință pentru promovarea valorilor europene, organizată la Liceul „Jean Monnet”

Clubul European Jean Monnet, format din elevi ai Liceului Teoretic „Jean Monnet”, a organizat conferința „Europa pentru tine(ri) – de 10 ani, împreună”. Elevii din ciclul superior al liceului interesați de domenii precum relații internaționale, științe politice, drept internațional sau care vor să urmeze un parcurs academic în acest domeniu au fost așteptați să ia parte la o conferință binivelară desfășurată în incinta liceului.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei conferințe în două secțiuni: prima a constat într-un panel de discuții în cadrul căruia fiecare dintre cei șase vorbitori invitați au avut rezervate 15 minute, pentru a ține un discurs despre o tematică prestabilită; partea a doua a presupus divizarea participanților în șase ateliere tematice care au aprofundat discuția începută în cadrul primei secțiuni.

Printre vorbitori se numără membri ai Parlamentului European, ai Grupului Partidului Popular European, ai Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, dar și reprezentanți ai unei serii de instituțiii, cum ar fi Facultatea de Drept, Universitatea din București sau PROEDUS.

Conferința a avut ca scop promovarea valorilor europene în rândul liceenilor, informarea acestora în privința mecanismelor de funcționare UE, a politicii de tineret a acesteia și inițierea unei dezbateri echilibrate în privința acestor aspecte.

Oficial, Conferința „Europa pentru tine(ri) – de 10 ani, împreună” a avut peste 160 de participanți.

Clubul European – Jean Monnet este un grup de tineri din Liceul Teoretic „Jean Monnet” care, din octombrie 2015, desfășoară diferite proiecte care au ca scop consolidarea unui spațiu de formare, comunicare, informare, deschidere culturală, întâlnire și integrare a valorilor europene. Clubul funcționează în cadrul unui proiect inițiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, activitatea sa fiind lansată în  martie 2016, printr-o conferință la nivelul unității noastre școlare.

Fotografii realizate de Iris Sake, Sabina Spanache, Tudor Roșcoiu, Mihai Bălan.

Afișe realizate de Larisa Manolache, David Isăilă, Robert Mocanu.

Leave a Reply