Cronica de film: Hacker

By 22 January 2018Redactia Xenopol, Stiri

Una dintre activitățile preferate ale adolescenților este vizionarea filmelor. În funcție de preferințe sau chiar de companie, tinerii pot opta pentru o comedie, o animație, un film istoric sau chiar un thriller.

Filmul „Hacker – Anonymous” este inspirit din fapte reale avându-l în centrul acțiunii pe Alex Danyliuk. Un tânăr care atunci când familia lui se înfruntă cu problemele financiare, cu ajutorul lui Sye, un om cu foarte multe relații, reușește să intre pe piața neagră. După ce o întâlneşte pe Kira, un hacker cu multe contacte, reușește să îi atragă atenția lui Z, șeful unei grupări cunoscute de hackeri. Reușește să provoace haos pe piața financiară cu ajutorul acestora.

Filmul este foarte interesant și ne arată cum o pasiune pentru calculatoare se poate transforma în ceva „grandios”. M-a impresionat  pasiunea lui Alex pentru tot ceea ce înseamnă calculatoare și faptul că a vrut să își ajute părinții chiar dacă a recurs la metode ilegale.

Acțiunea filmului este foarte bine structurată și ne arată viața lui Alex încă de când era copil și până și-a îndeplinit scopul. Voia să provoace haos în domeniul financiar, pentru a se răzbuna pe banca care i-a lăsat mama fără loc de muncă și scopul de a îl întâlni pe Zed, șeful unei organizații de hackeri.

Acțiunea filmului a luat o întorsătură neașteptată la final, după ce Sye a fost omorât în camera de hotel unde erau cazați. Alex a decis că este timpul să îl contacteze pe Z pentru a da lovitura cea mare.

La final, s-a dovedit că Kira lucra sub acoperire și era informator al poliției și a făcut toate aceste lucruri pentru a îl prinde pe Z. După lovitură, Alex a fugit în Thailanda unde stabilise să se întâlnească cu Kira dacă ceva nu merge bine.

Personal, mi-a placut faptul că a așteptat-o zile la rând la locul stabilit chiar dacă aceasta nu a venit. Alex merge la o sală de calculatoare unde folosește un card furat să plătească și să încerce să o contacteze pe fata de care era atașat.

Pe internet găsește o știre cum că aceasta este moartă, iar Z este la închisoare. Casierița află că acel card este furat, iar Alex este arestat timp de doi ani într-o închisoare thailandeză. După ce a fost eliberat, în fața peninteciarului, îl aștepta Kira.

Filmul are o morală bună, dar care, în opinia mea, nu este foarte bine evidențiată, aceasta fiind aceea că este foarte bine să faci ceea ce îți place dar să o faci așa cum trebuie, să nu te lăcomești și să nu uiți de unde ai plecat.