Cu cartea prin liceu

Mai mulți elevi ai Colegiului Economic „Viilor” din Capitală au avut parte de o întâlnire cel puțin interesantă. Scriitorul Teodor Hossu-Longin a trecut pragul liceului pentru a le vorbi tinerilor despre importanța cititului, dar și pentru a-i provoca la dialog.

Întâlnirea a avut loc la biblioteca liceului și face parte din proiectul „Cu cartea prin liceu”, inițial de Teodor Hossu-Longin.

În cadrul discuțiilor, scriitorul i-a întrebat pe elevi care sunt cărțile lor preferate, care este ultima operă citită și dacă aceasta este o activitate pe care o practică în timpul liber. De asemenea, Teodor Hossu-Longin a fost curios să afle și de ce elevii doresc să stea mai mult pe rețelele de socializare sau în mediul virtual decât să citească.

În cadrul acestui proiect, Biblioteca Colegiului Economic „Viilor” s-a îmbogățit cu mai multe volume, pentru ca elevii acestui liceu să aibă acces la lecturi cât mai variate.

„Cu cartea prin liceu” este un proiect inițiat de scriitorul Teodor Hossu-Longin, ce își propune să îi apropie pe liceeni de literatură.