Cum să-ți ușurezi viața la liceu

Articol de Cristina Miron,
Liceul Economic “V.Madgearu”

Liceul este locul unde elevii petrec cea mai mare parte din zi şi locul unde îşi vor face cele mai frumoase amintiri. În ultima vreme, tot mai multe licee introduc în programele lor activităţi suplimentare, în care elevii se înscriu voluntar şi cărora le pot dedica din timpul lor liber.

Aceste activităţi vă ajută să cunoaşteţi cât mai multe domenii de activitate şi se consideră deasemenea şi experientă. De exemplu, dacă veti fi redactor la revista scolii, vă veţi descurca mult mai bine în cazul în care veţi obţine un job în acest domeniu. De asemenea, aceste activităţi vă ajută sa vă îmbogăţiţi dosarul pentru facultate dar şi cv-ul.

Din pacate, nu toate liceele dispun de aceste activitati. În special, cele aflate în oraşe mici şi care nu au fonduri alocate sau oameni care nu îşi dau interesul pentru a iniția astfel de activităţi pentru elevii lor.

Idei sunt suficiente, este nevoie de inițiativă.

1. Revista școlii. Poate cel mai cunoscut lucru pe care-l creează liceele este revista școlii. Ca să porniți un astfel de proiect va trebui să vă strângeți în primul rând o echipă de redactori, iar mai apoi să decideţi profiul revistei voastre ( sportivă, culturală etc.) Din punct de vedere al realizării propriu-zise a revistei, puteți încerca să obțineți finanțare de la o tipografie sau să gasiţi pe cineva dispus să vă tipărească revista. În cazul în care acest lucru nu e posibil, există zeci de platforme online gratuite unde puteți da startul.

2. Echipe sportive ale liceului sunt, deasemnea o activitate arhicunoscută şi toate liceele o au. De la volei la fotbal, la tenis de masă sau șah, există diferite echipe și competiții pe măsură.

3. Spectacole caritabile sunt mai puțin cunoscute, dar încep ușor să prindă teren scopul este, desigur, unul caritabil. Acesta poate fi de la ajutarea unei case de bătrâni, la susținerea financiară a unui ong sau ajutor financiar pentru un copil bolnav. Organizarea nu este deloc complicată. Căutați talente din liceul vostru, organizaţi un concert sau diferite momente artistice, organizaţi o licitaţie a unor tablouri realizate de voi sau un spectacol de magie.

Stabiliți în primul rând o echipă organizatorică eficientă, apoi găsiți un amfiteatru sau o sală de sectacol și, desigur, stabiliţi prețul unui bilet.

4.Trupă De dans sau de teatru, este o idee pentru care aveţi nevoie de oameni pricepuți . Pentru a-i găsi puteţi ruga un actor sau un dansator să vină în liceul vostru preț de câteva ore şi să asiste la un casting.

5.Clubul De dezbateri este una dintre iniţiativele introduse recent. Aveți nevoie de o sală de clasă liberă și participanţi. Împărţiţi-vă în echipe egale și propuneți o temă. Aveți un timp limită la dispoziție să vă informaţi în legătură cu acest subiect. Veți primi un quiz pentru care va trebui să aduceți argumente pro și contra. Este o activitate foarte frumoasă și interesantă.

Acestea sunt câteva din multele feluri de a vă implica constructiv şi de a vă face timpul petrecut la liceu mai plăcut şi mai interesant. Implicarea vă aduce un plus de cunoştinţe si totodată este un prilej de a vă folosi timpul în interesul vostru.

Leave a Reply