Cuziștii în excursie

În săptămâna destinată programului „Școala altfel”, elevii din clasele a IX-a F și a X-a E din Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” au participat la o excursie de trei zile la Piatra Craiului. Plecarea a fost la ora 7.00, ceea ce a fost puțin dificil pentru elevi, însă pentru o asemenea distractie au fost puncuali.

Prima oprire a fost la Câmpina, unde au vizitat Muzeul Grigorescu și Iulia Hașdeu. Aici au învățat foarte multe despre istoria artei plastice de la ghizii care au fost alături de ei pe tot parcursul acestei aventuri, timp de trei zile. După aceea, au mers la Muzeul Mureșenilor din Brașov, la Biserica Neagră și la Zidul Vechii Cetăți. Spre seară, au ajuns la cazare, o pensiune minunată din Zărneşti.

A doua zi, elevii au plecat într-o expediție pe munți, la finalul acesteia rămânând doar cei mai curajoși dintre ei. Drumul nu a fost ușor, însă glumele ghizilor care au spus timp de două, trei ore fraza „ajungem în 20 de minute” au motivat tot grupul dornic de plimbare. Toti s-au distrat foarte mult în tot acest timp, în final, ajungând la cabana din vârful muntelui, la o altitudine de 1.450 de metri.

Seara, liceenii s-au relaxat prin activități organizate de ghizi, focul de tabără anunțând finalul zilei.

În ultima zi, toți copiii au învățat tehnici de apărare, scrimă, să practice tir cu arcul și nu în ultimul rând să asambleze corturi, ateliere ce i-au bucurat foarte mult! Apoi s-au îndreptat către Cetatea Râșnov și Peștera Cetății, astfel încheindu-se excursia, spre tristețea elevilor că totul s-a terminat așa de repede.

„Am așteptat foarte mult această excursie! A fost o experiența minunată și mi-aș fi dorit să dureze mai mult!”, susține un elev.

„Am învățat foarte multe, toți ne-am înțeles foarte bine, profesorii, ghizii sunt minunați, totul a fost excelent!”, spune veselă o elevă.

După o asemenea distracție, elevii își doresc tare mult să repete experiența și spun că vor mai participa la excursiile organizate de profesorii din liceu!

 

Leave a Reply