Dansul, mesager al poveștilor personale de viață

Din punctul meu de vedere, dansul este limbajul corpului, al sentimentelor trăite și mijlocul de exprimare a unui mesaj.
De-a lungul timpului, oamenii au inventat cât mai multe stiluri de dans, având în vedere originea lor: clasice, latino-americane, spaniole, moderne, balet și dans urban. Însă nu de mult timp a aparut termenul de „dansuri sportive”, care include câte puțin din fiecare stil enumerat mai sus.
Cu acest stil am intrat și eu în lumea dansului. La sfârșitul anului 2010 am pătruns pentru prima dată într-o sală de dans, iar prin vara anului 2011 am avut primul meu spectacol. De atunci, am știut că locul meu e acolo. Întotdeauna dansul m-a făcut să mă eliberez de orice forță negativă și de orice sentiment ce mă întrista.

Totuși, drumul meu nu a fost unul lin. Cu doar două zile înaintea unui  spectacol, mi s-a făcut rău, iar după ce am terminat spectacolul a trebuit să-mi iau „la revedere” de la colegii și de la profesorii mei, care pentru mine deveniseră a doua mea familie. Doctorul îmi spusese că nu puteam să mai depun efort foarte mare, așa cum făceam la dansuri, din cauza problemelor pe care le am. Așa că părinții mei au hotarât să mă retragă de la cursurile de dans. Astfel, timp de șase ani nu am mai fost la niciun curs de dans.

Când m-am înscris la Proedus, am auzit că vor fi organizate cursuri de dezvoltare personală. Prima oară, sincer, n-am dat atenție, dar o prietenă foarte bună a venit să-mi spună că vor fi și cursuri de dans.

Următorul meu pas a fost să mă duc să-mi depun fișa de dansuri, știam că îmi voi pune sănătatea în pericol, dar e oportunitatea mea de a-mi continua visul. Acela de a dansa și de a-mi lăsa corpul să se miște așa cum știe el mai bine.

Iar Proedusul m-a ajutat să-mi continui visul. Și, cu ajutorul profesorilor mei, corpul meu învață la fiecare curs câte o „limbă nouă”. Încă de când am început  dansurile, cel mai mult mi-au plăcut dansurile latino. De ce? Pentru că acolo pot exprima cel mai bine ceea ce simt. Pentru ca acele dansuri mă reprezinta, îmi reprezintă partea romantică a personalității mele.

Este atat de frumos dansul, sa te lasi purtat de ritmul muzicii si condus de partenerul tau. Eu, una,  în dans mă simt libera si relaxată.
Ar trebuii ca niciunul dintre noi sa nu renunte la visul lui, pentru ca nu știi niciodata ceea ce-ti va rezerva viitorul, nu vei stii ce propuneri sau ce proiecte vor aparea pe viitor. Iar eu ii multumesc celor de la Proedus ca in acele cursuri au  adaguta si dansul. Poate multi se vor intreba cu cei  ajuta pe copii dansul. Pai dragilor, in dans va descoperiti o parte din voi pe care nu o stiati, care era ascunsa. Va invata cum sa va exprimatii ceea ce simtiti si cum sa aveti o conexiune cu persoana din jurul vostru.

Leave a Reply