Drumul până la bunici, neschimbat de ani

Articol de Alexandra Dinulescu

Cine n-are bătrâni să-și cumpere, spune un vechi proverb pe care mulți dintre noi, cei care avem bunici, îl înțelegem.

Cine nu-și amintește cu drag de vacanțele petrecute în casa lor, mai ales dacă locuiau la țară? Zilele acelea par desprinse din povești și chiar dacă am crescut, drumul până la ei ne trezește de fiecare dată amintiri frumoase și retrăim puțin din bucuria de atunci.

O astfel de experiență o poți avea dacă mergi în satele din județul Călărași. Niciodată nu te plictisești aici. Mereu găsești ceva de facut.

Cu câțiva kilometri înainte de a ajunge în comuna Mitreni, dai de o pădure numită Ciornoleasca. Culoarea codrului, un verde electrizant, șoseaua care trece prin mijlocul ei, aerul curat care te înviorează, animalele pașnice, toate te sensibilizează de fiecare dată când ajungi în acest loc.

Cum intri în localitate vezi copiii jucându-se, oamenii ocupați cu diferite treburi, câteva mașini care trec pe șoseaua principală.

La marginea comunei se află și lacul Mostiștea. Sunt mulți pești aici așa că cei pasionați de pescuit se pot distra din plin.

Dar frumusețea vine de la puținii copaci care se reflectă în apa curată. Parcă te uiți la un tablou simplu, frumos, pictat doar în câteva nunațe, dar care te impresionează.

Iar astfel de imagini le găsim în toate colțurile țării, în fiecare sat, în fiecare drum spre bunici. Trebuie doar să le privim cu atenție și să știm să ne bucurăm de ele.