Elevi spanioli, în vizită la Colegiul Șincai

Schimbul de experiență dintre elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și liceenii spanioli s-a încheiat. Grupul de elevi și profesori spanioli au sosit la colegiul bucureștean, fiind întâmpinați cu multă căldură și bucurie de către elevii și profesorii liceului. Această perioadă a fost așteptată cu ardoare atât de profesori, dar mai ales de elevi, mai exact de cei mai buni elevi ai colegiului care au demonstrat că merită să ia parte la acest proiect deosebit în luna decembrie, atunci când au avut loc înscrierile.

Cu această ocazie, șincaiștii au pregătit proiecte interesante despre România, ce cuprind felurile tradiționale de mâncare, personalități remarcabile precum sculptorul Constantin Brâncuși, dar și mulți alții care au avut un rol semnificativ pentru țara lor.

Cât despre frumusețea României, i-au lăsat să se convingă singuri, mai întâi printr-o plimbare pe cele mai frumoase străzi ale Bucureștiului, iar mai apoi prin excursii în superbele orașe Brașov și Sinaia. În București, grupul spaniol a fost plăcut surprins de clădirile deosebite de pe Calea Victoriei, de Centrul Vechi dar și de alte obiective turistice precum Mănăstirea Stravopoleos, Ateneul Român și multe altele. Și-au făcut o părere bună și despre mâncarea românească în urma unui la prânz la celebrul restaurant „Caru cu bere”.

Pe lângă micile lecții de istorie de care au avut parte odată cu vizita Bucureștiului și a altor două orașe din România, elevii și profesorii spanioli au primit și câteva surprize din partea șincaiștilor, precum organizarea unui Flashmob la care elevele colegiului au purtat ii, în semn de mândrie față de portul popular românesc, modernizând ținuta printr-o pereche de pampoane cu care au creat o explozie de culori. Este clar că elevii nu au lăsat distracția la o parte în această perioadă și au demonstrat că, pe lângă dansat, se pricep foarte bine și la cântat, participând la o zi de karaoke.

Cu siguranță, cei care au participat la acest schimb de experiență au rămas cu multe amintiri frumoase, prieteni noi, fotografii și clipe de neuitat. Pentru spanioli, vizita la Șincai a fost interesantă și distractivă, iar pentru elevii colegiului din România, a fost o acțiune din care au învățat multe lucruri, au exersat conversația în limba engleză și au avut ocazia să petreacă zile de vis în orașele Sabadell și Barcelona. Pe scurt, a fost o activitate pe placul tutror elevilor, în urma căreia au căpătat experiență și s-au dezvoltat atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.