Elevii bucureșteni, impresionați de talenul copiilor cu nevoi speciale

Nu de puține ori am fost plăcut surprinși de ceea ce reușesc să creeze copiii cu nevoi speciale. Pare imposibil cum, deseori, acești copii pot realiza lucruri mărețe, pe care, poate, un alt copil nu ar reuși să le facă.

Plăcut surprinși au fost si toți cei prezenți la Concursul de desene „Culorile Paștelui”, care au putut admira desene realizate de copii cu adevărat talentați.

Aflat la ediția a II-a, Concursul de desene „Culorile Paștelui” s-a derulat în cadrul proiectului național „Strategia Națională de Acțiune Comunitară”. Acesta a fost organizat cu scopul de a face cunoscute talentul deosebit al elevilor din Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”, din Capitală. La final, au fost premiate cele mai frumoase lucrări, în urma analizei făcute de juriul prezent.

Cu ocazia sărbătorilor ce se apropie, elevii Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu”, dar nu numai, au realizat lucrări tematice, având la dispoziție o oră și 30 de minute. Aceștia au lucrat în echipe de câte trei, fiind îndrumați de voluntari. Copiii au fost foarte încantați încă de la început de implicarea lor în acest concurs, unii dintre ei având deja experiență din prima ediție.

Cadrele didactice au fost în permanență alături de copii, încurajându-i pe toată durata desfășurării concursului. Voluntarii s-au implicat, de asemenea, în realizarea lucrărilor, venind cu idei și îndrumând talentul copiilor spre adevărate opere de artă.

În final au fost realizate zeci de lucrări, care, odată expuse, au încântat privirile celor prezenți. Decizia juriului a fost una foarte dificilă, deoarece toate desenele aveau ceva special. Au fost acordate premiile I, II și III și trei mențiuni, dar și diplome de participare tuturor elevilor și voluntarilor. Pe lângă diplome, copiii s-au bucurat și de cadourile oferite de sponsorul concursului.

Toti elevii au fost câștigători, pentru că au reușit să transmită emoții prin lucrările lor, dar, în primul rând, pentru că au oferit tuturor o lecție importantă: Dumnezeu îți ia cu o mână, dar îți dă cu alta mai mult!

Leave a Reply