Elevii Colegiului „Ion Creangă”, revoltați de concedierea unuia dintre paznicii liceului

By 18 December 2016Redacţia Ion Creangă, Ştiri

Elevii Colegiului „Ion Creangă”, revoltați de concedierea unuia dintre paznicii liceului

Andreea Caragea, Colegiul Național „Ion Creangă”

Începutul noului an școlar a adus nemulțumire în rândul elevilor de la Colegiul Național „Ion Creangă” (CNIC). Ei sunt revoltați de faptul că, spun ei, unul dintre paznicii unității de învățământ a fost concediat, în mod nedrept.

Adolescenții susțin că, din 2012 de cand Nea Vlad și-a început slujba la CNIC, a reușit să ajungă la inimile elevilor care acum îl apară pe cel care le-a câștigat încrederea, respectul, admirația, devenindu-le prieten.

Cauza concedierii paznicului este neclară. Potrivit unor surse din cadrul școlii, ar fi vorba despre două fete care au cerut concedierea sa din cauza unui schimb de replici nelalocul lor.

„Toată lumea îl știe pe ‘Nea Vlad, e prietenul liceului. Dacă s-au găsit două fete drept excepții, în forma lor de cantitate neglijabilă, care să încerce să arate opusul, ar trebui să ne gândim cu toții cum de s-a întâmplat asta, fiindcă de trei ani, de când îl cunosc personal pe ‘Nea Vlad, nu s-a întâmplat vreodată să nu fie rezonabil. Atât timp cât respecți un om și el te va respecta, dar dacă decizi să fii tu prețioasă și să îi testezi nervii, normal că orice om are o limită, iar nesimțirea scoate din sărite pe oricine, chiar și pe ‘Nea Vlad”, susține un elev al CNIC.

Manifestările au început să ia amploare pe 23 septembrie 2016, odată cu crearea unei petiții online prin care elevii speră să-l readucă pe Nea Vlad pe holurile liceului.

În doar o săptămână, s-au strâns peste 630 de semnături de la actuali și foști elevi ai liceului.

 

 

Leave a Reply