Elevii de la Lovinescu îi ajută pe copiii nevoiași

By 21 November 2014Diverse

Suflet pentru suflet. Elevii de la liceul Eugen Lovinescu au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe copiii fără părinți din orașul prahovean Valea Screzii. Aceșta au donat alimente, jucării sau hăinuțe. Totul s-a întâmplat la inițiativa a două dintre elevele liceului.

Cei aproape 350 de copii fără părinți sunt în grija preotului Nicolae Tănase, un exemplu pentru comunitate. Tot ca un exemplu este privit si de elevele de la Lovinescu,  Similea Anca și Răsura Cristina, care au inițiat și coordonat aceste donații. Inspirate de actvitatea preotului, elevii liceului au fost receptivi la aceasta propunere a fetelor si au fost bucurosi sa le ofere ajutorul. Fiecare a donat câte ceva.

Mai departe puteți urmări un interviu realizat cu Anca Similea. Aceasta  ne-a răspuns la câteva întrebări legate de implicarea ei si a elevilor din liceu, în acțiunea caritabilă.

 

Cum ați inițiat această campanie?

„Am vazut un reportaj la televizor despre acești copii ,am fost foarte impresionate și ne-am decis să ajutăm și noi.”

Cine s-a implicat în proiect și cum a ajutat fiecare?

„S-au implicat aproximativ 50 de persoane. Au fost donate o tona de cartofi, o tonă de varză ,o tonă de paste, 500 kg de făină.  Elevii  au donat hăinuțe și jucării . În plus am primit și diferite sponsorizări. „

Ce reactii au avut copiii cand ati ajuns la ei?

„Au fost foarte fericiți. Au primit foarte multe jucării și alimente într-un timp extrem de scurt.”

În ce conditii trăiesc copiii din zona Valea Screzii?

„Copiii sunt ingrijiti foarte bine. Toată lumea se străduiește să le asigure condițiile necesare.  Este destul de greu pentru că sunt aproape 250 de copii. Pe lângă ei, în această comunitate mai trăiesc 150 de bătrâni, 50 de nou-născuți și 100 de persoane cu dezabilități. Cel mai mic copil avea 6 zile, iar cel mai mare, care este încă în asociație, are 22 de ani și este la facultate în Vălenii de Munte. Sunt mai multe centre, însă noi am fost in Valea Screzii. De acolo au început să fie distribuite produsele în celelalte centre.”

Cât timp v-a luat să vă organizați?

„O saptămână.”

V-ati mai implicat în astfel de proiecte?

„Da, am mai fost implicate în astfel de proiecte,la casa Lidia din Domnești. Am mai participat la alte proiecte și la centrul Metropolis, în Giulești, iar copiii erau foarte bine îngrijiți.  I-am susținut și pe cei de la Protecția Copilului.  Vrem să ne mai implicăm și în alte proiecte în preajma Craciunului .’’

De ce ati ales Valea Screzii?

„Am fost surprinsă pentru că la Valea Screzii au acceptat orice ajutor și orice lucru era de folos. În acest loc toți sunt foarte organizați și copiii au foarte mare grijă de lucrurile pe care le primesc. Acceptă orice ajutor și pentru ei nimic nu este în plus, totul are o întrebuințare’’.

Încurajați elevii să doneze?

„Da, deorece  nu se știe niciodată  când putem ajunge în locul celor care au nevoie de ajutor. Cu totii avem multe lucruri în plus de care nu ne folosim, însă acestea  ar putea fi de mare ajutor altor persoane care au mare nevoie de ele. ”

Leave a Reply