Evenimentul „Frenchmania 2017”, sărbătorit la Colegiul „Gheorghe Șincai”

Sala de festivități a Colegiului „Gheorghe Șincai” s-a transformat în ring de dans și în scenă, odată cu desfășurarea spectacolului Frenchmania, ediția 2017.

Acest eveniment este unul aparte, deoarece elevii îl asociază cu distracția și se adresează celor pasionați de dans, de muzică și, bineînțeles, de limba franceză. Unul dintre scopurile acestei acțiuni este de a-i apropia pe tineri de această limbă care, pe lângă faptul că este frumoasă, melodioasă și elegantă, este și foarte utilă, în ziua de azi.

Elevii iubesc acest eveniment care are deja o mică istorie în cadrul colegiului și îl așteaptă cu nerăbdare an de an. Pentru ediția din 2017, parcă au fost mai pregătiți ca niciodată, reușind să umple scena cu multă veselie, dans și cele mai frumoase melodii în lima franceză. Se pare că piesa care le-a furat inimile tinerilor este „Je t`aime”, a cunoscutei Lara Fabian, deoarece este nelipsită din acest concurs, fiind interpretată în fiecare an.

Cu multă muncă, antrenament și repetiție, șincaiștii, alături de profesorul coordonator, Ana Maria Ștefan, au reușit să pună în scenă un spectacol minunat, cu accente franțuzești. Fie că s-a dansat pe ele, fie că au fost interpretate, melodiile în limba francează au răsunat în liceu întreaga zi. Elevii au mărturisit că cel mai greu a fost să învețe versurile și mai ales pronunția cuvintelor care s-a dovedit a fi destul de dificilă. Însă, pasiunea și-a spus cuvântul, iar până la urmă, tinerii, îmbrăcați fie în haine cu dungi, fie purtând berete, au avut o performanță scenică uluitoare.

În final, cei mai talentați au primit diplome și premii, dar, cel mai important, admirația și aplauzele publicului care a fost format din profesori, mândrii de elevii lor și din alți colegi de clasă sau prieteni.