Fotomodel la 16 ani: Înaltă, frumoasă şi cu ghiozdanul în spate

By 9 June 2016Ştiri

Fotomodel la 16 ani: Înaltă, frumoasă şi cu ghiozdanul în spate

Articol de Ana Maria Mincu, Colegiul National “Iulia Hasdeu”

 

Adnana Iancu, „sau mai bine Abby”, cum spune chiar ea, are 16 ani şi este elevă în clasa XI-a în Colegiul Național „Iulia Haşdeu”. Ea reuşeşte să îmbinepasiunea ei, modellingul, cu școala încă de la vârsta de 12 ani.

Chiar dacă reprezintă frumosul, lumea modei este, de cele mai multe ori, una crudă, perfecţionistă, în care doar cele mai perserverente persoane pot excela.Totuşi, rămâne o lume la care multe adolescente visează.

Întrebată de ce şi-a dorit să devină model, Abby spune: „M-a atras, bineînțeles, frumusețea şi originalitatea fiecărei prezentări de modă, sentimentele şi ideile din spatele fiecărui shooting, ținutele, atitudinea şi prestanța modelelor şi cadrul plin de inspirație si emoție în care ne desfășuram activitățile”.

Adolescenta a participat la numeroase prezentări de modă, shooting-uri şi evenimente, însă, când vine vorba de cea mai mare realizare a ei, este modestă: „Cea mai mare realizare este reprezentată de efectul pe care îl are această lume asupra mea: am învățat ce înseamnă să muncești pentru o prezentare decinci minute, ce înseamnă sa iubești ce faci, am descoperit diferite tipuri de oameni (cât de buni sau cât de răi sunt, cât suflet sau cât dispreț acordă pentru a realiza o prezentare) şi am legat prietenii cu persoane pe care nu credeam vreodată că voi îndrăzni să le numesc “cunoștințe” sau “prieteni””.

Pentru elevele din zilele noastre, modellingul poate însemna absentarea de la şcoală, ceea ce îi face pe părinţi să fie reticenţi în legătură cu această activitate. Însă Abby este unul dintre exemplele ce contrazic această idee. „Nu neglijez deloc şcoala, aceasta având prioritate de fiecare dată. Rareori lipsesc de la ore pentru a participa la shooting-uri sau prezentări, dar se întâmplă şi asta. Nu este ceva nou sa răspund unei solicitări de la agenţie cu: “după 12 pentru ca am ore” şi astfel am creat un echilibru între cele două”, spune adolescenta.

Cel mai recent eveniment la care a participat Abby a fost „Mariage Fest”, la Palatul Parlamentului, o prezentare a creaţiilor Belluccio.

„Evenimentul de la Palatul Parlamentului a fost cu siguranță cel mai important de până acum. Am învățat mai bine ce însemnă să îţi stăpânești emoțiile, am purtat cu mândrie rochii superbe şi am urcat încă o treaptă, acumulând şi mai multă experiență. Am fost înconjurată de oameni minunați, am făcut parte dintr-o echipa excelentă şi mă bucur că m-am ridicat la standardele lor”, poveste Abby despre acest eveniment.

Întrebată despre o potenţială carieră în modelling, adolescenta este foarte sigură pe ea: „Este visul meu pentru care muncesc de câțiva ani; îmi doresc să plec în străinătate şi să mă remarc, să defilez pe marile podiumuri ale lumii, în marile orașe, să fiu din ce în ce mai bună.”

Modellingul este o artă, iar aceasta implică pasiune, multă muncă, dar şi sacrificii. A avea un astfel de hobby poate fi foarte solicitant, dar aduce şi foarte multe satisfacţii, explică Abby. Îmbinat cu şcoala şi cu responsabilităţile normale ale unui adolescent, este reţeta unei dezvoltări personale intense.

 

Leave a Reply