Iarna 2.0 – toate anotimpurile într-unul

Articol de Alexandra Dinulescu

Zile-ntregi de ninsori, troiene de zăpadă, drumuri blocate și frig de îngheață pietrele. Așa ne amintim cu toți de iernile copilăriei care, din cauza poluării, a încălzirii globale, riscă să rămână doar în povești
Anul acesta, timp de câteva săptămani, în plină iarnă, vremea a alternat între cald și foarte rece. Au fost zile în care te puteai lăsa păcălit de soare și parcă așteptai să treacă zilele să înceapă vacanța de vară. Dar imediat, iarna reapărea cu înverșunare. Sau toamna, pentru că au fost și zile ploioase.

Iarna asta, soarele ne-a zambit de pe cerul senin, iar puținele păsări ciripeau vesel. Și oamenii parcă erau mai bucuroși ca de obicei, iar parcurile erau pline.

La scurt timp însă, anotimpul cel mai friguros din an s-a facut resimțit din nou din cauza scaderii temperaturii.

Dacă iarna a venit hotărâtă și a adus cu ea -15 grade Celsius, inițial, pe parcurs soarele a încălzit atmosfera pana la 2-3 grade. Însă, anomalia a mers mai departe și ne-am bucurat chiar și de +20 de grade în unele zile.

Acum totul pare că revine la normal, vremea va fi în general închisă, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va ajunge la 6-7 grade, iar cea minimă va oscila între 0 și 2 grade Celsius.

Leave a Reply