Idei de petrecere a timpului liber în vacanța de iarnă

Vacanța de iarnă înseamnă, pentru liceeni, mai mult timp liber la dispoziție. Orele de curs sunt înlocuite de momente în care pot sta alături de familie sau pot ieși în oraș, alături de colegi sau prieteni, pentru diverse activități. Cititul, înotul, mersul la film sau la patinoar pot fi activități care pot scoate adolescenții din rutină sau din plictiseală în perioadă vacanței de iarnă.

În cazul în care vor să se refugieze în citit, adolescenții au o lungă lista de opțiuni. Fie că aleg o carte SF, fie un român siropos de dragoste, ei pot să-și petreacă astfel timpul într-un mod plăcut și constructiv, într-un loc liniștitor.

În cazul în care vor să se distreze, cei mai mulți din elevi aleg să meargă la patinoar. Acest lucru poate fi o bună activitate de relaxare cât și un timp petrecut mai mult alături de prieteni. Acolo este locul în care cei mai mulți dintre adolescenții se împrietenesc, dar totodată își fac și multe amintiri.

Un alt sport de iarnă ce poate fi practicat în București de către elevi este săniușul. Adolescenții pot opta pentru parcurile unde se află pârtii improvizate, iar lista recuzitei e variată. Sanie, sac sau pur simplu o placă sunt obiectele ce pot fi folosite la săniuș de către elevi. În fond, nici nu contează prea mult dacă ai sau nu cu ce să te dai pe pârtie, atât timp cât ești înconjurat de prieteni.

În cazul în care adolescenții vor dori să vizioneze filmele nou apărute, ei pot merge la cinematograf, împreună cu prietenii. Acesta este este un mod foarte frecvent folosit de adolescenți pentru relaxare. Fie aleg un film de comedie, o dramă sau un film SF.

Din categoria activităților pe care liceenii le pot face iarna se numără și înotul. În Capitală, sunt disponibile multe piscine, iar prețurile de acces sunt mai mici în timpul zilei. Tocmai de aceea, în vacanța de iarnă înotul este o activitate pe care tinerii nu trebuie să o rateze.

Așadar, lista activităților pe care elevii le pot face în București este lungă, chiar și în condiții de iarnă.