Ingredientul secret al succesului

Articol de Lavinia Ivan,
Liceul Economic “Virgil Madgearu”

De mici copii, societatea ne creeaza o idee a viitorului nostru, de care suntem incantați sau nu – creștem, învățăm, avem. Însă concluzia la care ajungem odată cu trecerea anilor, nu este doar ” a munci și a avea”, ci “a face cu drag și a căpăta” . Cuvantul care defineste cele de mai sus este “pasiunea”.

Pasiunea este cea care ne ajută să ne exprimăm cu ușurință. Din ea se nasc lucrurile pe care le faci cu cea mai multă plăcere și care ies cel mai bine. Tot din pasiune vrei să împarți și celorlalți din bucuria ta.

Pasiunea mai inseamna și talent și plăcere. Unii, norocoși, se nasc cu acest dar, iar alții îl dobândesc pe parcurs. Unora li se induc pasiunile, alții le descoperă întamplător.

Cel mai bun exemplu care poate fi dat este Gabrielle Chanel, cunoscută sub numele de Coco Chanel. Din cauza vieții grele pe care a trăit-o, ea și-a descoperit întamplător pasiunea pentru modă. A început să creeze rochii, pălării și costume pentru femei, iar scopul ei era ca doamenle să se simtă cât mai comod în hainele ei. S-a luptat pentru creațiile sale și a avansat prin munca și pasiune.

Este un model de urmat mai ales că faimoasei creatoare de modăca nu-i păsa de cerințele societății, își minimiza succesele și își ascundea trecutul. Coco Chanel era o femeie puternică și lupta pentru ce iubea să facă.

Ei bine, ceea ce trebuie să știm este că indiferent de cum ne naștem, saraci sau bogați, fiecare dintre noi este bun în a face ceva. Trebuie doar sa ne descoperim talentul, să-l conștientizăm și să facem ceva cu acest plus dobândit.

Tu ce pasiune ai?

Dacă nu ai descoperit încă, nu este niciodata prea tarziu!

Leave a Reply