Kretzulescu, primul liceu din țară unde tableta înlocuiește caietul

Articol de Cosmin Ungureanu,
Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu

Prima clasă digitală din ţară a fost inaugurată în Bucureşti, la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”. Pe băncile ei, tabletele au luat locul caietelor, iar profesorii nu mai scriu pe tablă, ci pe un ecran tactil.
Smart Classroom este un concept care face şcoala mai atractivă pentru elevi și oferă posibilitatea învăţării transdisciplinare și interacţiunii în timp real, dintre profesor şi elev.

Într-o lume în care tehnologia ne influenţează stilul de viaţă şi modul în care muncim, a venit vremea să schimbăm şi modul în care învăţăm, să adaptăm şcoala erei digitale, spun specialiştii.

Într-o sală cu 10 mese, fiecare cu trei locuri, elevii au propria tabletă pe care scriu, în loc de caiete, iar profesorii au ecrane de tip touchscreen (ecran tactil) în loc de tablă. Toate sunt interconectate, astfel că tot ce scriu elevii pe tablete apare în timp real pe ecranul din faţa clasei. Se pot face prezentări şi comparaţii într-un mod interactiv.

Dotările poartă marca companiei Samsung, care a donat şcolii întregul echipament digital. Platforma a fost dezvoltată de firma Read Forward, care a digitalizat conţinutul manualului creat de Junior Achievement. La inaugurare au participat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, dar și preşedintele Samsung Electronics România, Young Lak Jung.

Clasa „inteligentă“ este deocamdată mai mult o curiozitate în peisajul educaţional românesc, însă proiectul va fi extins şi în alte şcoli din ţară anul acesta.

Pe baza parteneriatului de aproape trei ani dintre Ministerul Educației Naționale și compania Samsung Electronics România, alte două școli din țara vor inova modul în care profesorii lucrează cu elevii.

Leave a Reply