Liceele cu profil economic, o adevărată sursă de oportunități

Articol de Miruna Dulgheru,
Scoala Superioara Comerciala “N. Kretzulescu”

Majoritatea elevilor află despre liceele cu profil economic abia în clasa a opta, când trebuie să se gândească unde își continuă studiile.

În acel moment, orizonturile iți sunt deschise și te gandesti cu mult entuziasm la astfel de licee unde, pe parcursul anilor, acumulezi multe informații economice și începi să gândești la un alt nivel.

La ore înveți despre contabilitate, fabricarea, ambalarea, transportarea și vânzarea produselor ori despre completarea documentelor cu carácter economic.

Viziunea ta despre comerț se schimbă radical și începi să acorzi o importanță deosebită la ceea ce scrie pe ambalaje și etichete, te uiți la toate detaliile când vrei să achiziționezi ceva. Practic începi să înveți cum, când și ce să cumperi și chiar să economisești bani.

Printre materiile de specialitate se numara: Calitatea produselor și serviciilor, Organizarea resurselor economice, Planificare operațională, Contracte sau Organizarea resurselor umane. In cadrul acestor materii, înveți cum să iți înființezi propria firmă, cum să îți organizezi personalul, cum să faci organigrama firmei și chiar cum să gestionezi banii, astfel încât afacerea ta sau firma la care lucrezi să prospere.

Există peste zece licee economice numai în București, fiecare având materii de specialitate diferite. Cea mai frumoasă parte a studiilor la o astfel de școală este în clasa a XII – a. Împreună cu clasa înființezi o firmă de exercițiu cu care participați la concursuri prin țară. Acumulezi experiență și pe viitor vei ști să negociezi și să-ți atragi clienții. Intri în contact și cu alte firme, din alte licee din țară sau chiar din străinătate și poți să-ți faci ușor prieteni noi.

În ultimii ani, mulți elevi absolvenți de clasa a opta s-au îndreptat către astfel de licee de profil. Chiar dacă nu iți dorești o carieră în domeniul economic, informațiile îți vor fi de folos în viață.

Leave a Reply