Liceul meu e cel mai tare: Colegiul Tehnic “Costin D. Nenitescu”

COLEGIUL TEHNIC „COSTIN D. NENIȚESCU” –  TRADIȚIE ÎN A CREA VIITOR!

 

“Urmează stația 1 Decembrie 1918, cu peronul pe partea dreaptă”. Cristian Țopescu și Oana Georgescu, Gina Patrichi și Cristi Puiu, regizorul filmului „Moartea domnului Lăzărescu”, premiat la Cannes, precum multe alte personalități publice au în comun această așezare de învățământ situată spre ieșirea la A2, puțin înainte de Platformele Industriale Zentiva și Policolor.

Liceul Industrial de Chimie Nr. 5, cunoscut astăzi drept Colegiul Tehnic “Costin D. Nenițescu”, se mândrește, la peste 65 de ani de la înființare, cu aproape 50 de promoții de tehnicieni valoroși, pregătiți să lucreze în domenii industriale cu tradiție și perspectivă – resurse naturale și protecția mediului, chimie industrială și electrotehnică, dar și cu absolvenți de la filiera teoretică, profilul științe ale naturii.

Baza materială, renovată integral pe parcursul ultimilor ani, și profesorii, membri ai comisiilor naționale de specialitate, sau autori de SPP-uri și curriculum școlar, se află la originea pregătirii solide și a profesionalismului absolvenților primei școli de chimie din România.

Elevii sunt integrați social și cultural în mediul urban  și ancorați în realitatea zilelor noastre prin eforturile conjugate ale profesorilor, prin parteneriatele de practică pe platformele de la Policolor și Zentiva, iar diversitatea programelor extrașcolare și extracurriculare își aduc aportul la conturarea profilului omului vitruvian al lui Da Vinci, spre care fiecare tindem sau ar trebui să tindem toți.

Profilurile și specializările oferite de liceul nostru:

  • Real – Științe ale naturii
  • Resurse naturale și protecția mediului – Industrie alimentară – Tehnician analize produse alimentare
  • Resurse naturale și protecția mediului – Protecția mediului – Tehnician ecolog și protecția calității mediului
  • Tehnic – Chimie Industrială – Tehnician chimist de laborator
  • Tehnic – Electric – Tehnician electrotehnist,

sunt completate de școala postliceală, care oferă posibilitatea consolidării pregătirii profesionale în domeniul tehnic.

Dincolo de prevenirea abandonului școlar și reducerea absenteismului, Programul de burse private „Vreau să fiu mai bun!” individualizează oferta liceului prin stimularea prezenței elevilor la cursuri și a progresului școlar individual.

Dacă ai vise pe care le vrei îndeplinite, vino să spui PREZENT , la Nenițescu!

Leave a Reply