Magia Crăciunului, văzută prin ochii elevilor de la Colegiul „Ion Neculce”

A venit și iarna 2016. Timpul trece repede, e deja decembrie. E frig. Luminițele colorate sunt peste tot. Mai sunt câteva zile până la Crăciun. Toată lumea intră în starea sărbătorilor. Am mers să mă plimb prin oraș, iar decorațiunile din centrul Capitalei mi-au adus un zâmbet. Totul este atât de vesel și de festiv. Magazinele sunt pline de lucruri drăguțe de Crăciun.

Sărbătoarea Crăciunului înseamnă iubire, înseamnă liniște și căldură, apropiere sufletească. Dacă încă nu știați, neculciștii sunt experți la pregătirile de Crăciun. De la energia de pe holuri până la decorațiunile și brăduții din clase. Știm cum să petrecem. Știm cum să ne pregătim. În continuare, vreau să vă arăt cum ne bucurăm noi de spiritul Craciunului.

„Craciunul, pentru mine, semnifică o ocazie de a petrece timp împreună cu toată familia și de a mă bucura că suntem toți adunați din toate colțurile lumii, povestind ce a făcut fiecare în anul ce tocmai a trecut. În preajma Crăciunului, simt bucurie și liniște. Sincer, nu sunt adeptul tradițiilor și eu mă ocup cu cadourile trăznite, pentru

fiecare ceva simbolic, amuzant dar semnificativ. Văd Crăciunul ca pe o oportunitate ce poate oferi fiecăruia dintre noi niște momente în care să îi iertăm pe cei ce ne-au provocat dezamăgiri peste an și de a fi împreună cu cei dragi”, povestește Mircea, elev al liceului, în vârstă de 16 ani.

Tot despre familie amintește și Ellie atunci când vine vorba de Crăciun. Elevă a colegiului, tânăra spune că această sărbătoare înseamnă, în primul rând, altruism.

„Crăciunul pentru mine este o sărbătoare foarte importantă pentru că atunci mi se reunește toată familia. Crăciunul nu este despre a primi cadouri ci despre a oferi. Atunci arăți cu adevărat cât de mult îi iubești pe ceilalți și cât de recunoscător ești pentru toate lucrurile pe care le fac ei pentru tine. Prima tradiție a noastră este împodobirea casei care începe pe 1 decembrie, nu mai devreme, nu mai târziu.  Mama pregătește mâncărurile specifice Crăciunului și pe 25 ne strângem toată familia și ne dăm daruri unii altora. Crăciunul pentru mine poate fi rezumat în trei cuvinte : emoție, bucurie și daruire”.

Magia sărbătorilor îl cuprinde și pe Alek, licean la Neculce, chiar dacă, spune el, Crăciunul îi provoacă și multe nostalgii.

„Pentru mine, Crăciunul înseamnă timp petrecut cu familia. Îmi provoacă o stare de nostalgie, acele amintiri plăcute de când eram copil și eram complet lipsit de griji, când venea Moș Crăciun.. Pot spune că mă simt copil. E ceva pur și simplu magic”, mărturisește Alek.

Cadourile sunt cele care îl fac să simtă că a venit Crăciunul, în cazul lui Jack. Tânărul povestește că „de când eram mic încercam să stau treaz să îl văd pe Moșu până într-un an în care chiar am stat și am prins-o pe mama cu prima mea

chitară și de atunci încerc să mă culc devreme în așa fel încât să nu o mai aud pe mami. Mă abțin cu greu să nu mă duc la cadou până nu mă trezesc de dimineață”.

Cât despre mine, Crăciunul înseamnă magie. Dacă nu m-aș uita la „Singur acasă”, mâncând mandarine, poate ar fi ceva mai diferit. Trecând la lucruri serioase, nu văd vreun Crăciun departe de familia mea. E tradiția noastră, să stăm împreună, să ne dăm cadouri și să ne bucurăm unul de altul. Îl ascultăm pe Hrușcă și stăm lângă

brad. De Crăciun îmi exprim iubirea cel mai mult. Nu ezit să le arăt oamenilor de lângă mine cât de mult mă bucur că fac parte din viața mea.

Leave a Reply