Manifest pentru muzică

Articol de Lavinia Ivan,
Liceul Economic “Virgil Madgearu”

Din ce în ce mai mulţi tineri sunt dependenţi de muzică, şi indiferent de cunoştinţele pe care le au, cand vine vorba de noile trenduri muzicale, aceştia sunt specialişti.

Muzica pentru adolescenţi înseamna de fapt o eliminare a emoţiilor negative, un mod de exprimare şi o consolare. Ea ne defineşte personalitatea şi stilul. Genul pe care îl ascultăm spune totul despre noi.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut gadget-uri care influențează modul în care auzim muzica, datorită performanţei.

Pentru tineri nu conteaza ce tip de muzică ascultă sau ce cred ceilalți despre asta, ci mesajul pe care melodiile il transmit : ‘’muzica ce te atinge la suflet’’.

Cea mai ascultată muzică este aceea care se difuzează în mass media. Muzica bună ajunge mai departe de undele radio-urilor sau ale televizoarelor. Ea e cea care îi face pe oameni să se simtă extraordinar, iar acest lucru echivalează de la o stare la alta pe care persoanele o au.

Sunt și stiluri muzicale care ajung mai greu în sufletul tinerilor, iar aici ne putem gândi la jazz ori country, deoarece, spun ei, îi face sa se simtă pretenţioşi. În schimb, muzica clasică este din ce în ce mai mult în preferințele tinerilor.

Un lucru este sigur, adolescenților le plac artiștii cât mai naturali, care reușesc să simtă și să dea mai departe muzica.

Leave a Reply