Muzică, pasiune și împlinire

Dariana este elevă în Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Este în clasa a IX- a și este pasionată de muzică. Multor tineri le place muzica, însă pentru ea e mai mult decât o plăcere. Este un mod de viața, iar fericirea maximă e atunci când e pe scenă.

Eleva bucureșteană povestește că și-a descoperit această pasiune încă de când era la grădiniță, iar de atunci lucrurile au decurs firesc. A urmat cursuri de canto, iar de aici până la a urca pe scenă a mai fost doar un pas.

Reporter: De când ești pasionată de muzică?

Dariana: Pasiunea mea pentru muzică a început de la grădiniță, deoarece făceam parte dintr-un cor, unde mi-am și descoperit calitățile vocale. Însă pot spune că dintotdeauna am fost îndrăgostită de muzică.

Reporter: Cine a descoperit că ești talentată?

Dariana: După cum spuneam, la grădiniță făceam parte dintr-un cor și profesorul avea nevoie pentru serbarea de sfârșit de an de câteva fețe și țin minte că mi-a zis să fredonez ceva și i-a plăcut foarte mult timbrul meu vocal. El a sugerat atunci să fac ore de canto.

Reporter: Cu ce realizări și premii te mândrești până acum?

Dariana: Să fiu sinceră, nu prea am participat la festivaluri sau concursuri, am cântat mai mult la evenimente, însă la puținele festivaluri la care am fost am obținut locuri de podium.

Reporter: Cine a fost alături de ține în tot acest timp? Cui îi datorezi succesele?

Dariana: Alături de mine a fost familia mea. Întotdeauna m-a susținut în tot ceea ce am făcut cât de mult au putut. Pot spune că o parte din rezultatele de până acum sunt datorită lor.

Reporter: Cum arată o zi obișnuită din viață ta?

Dariana: O zi obișnuită din viața mea cred că este asemănătoare cu a oricărui adolescent: rutina de dimineață, liceu, iar apoi merg la studio, ori ies cu prietenele mele în oraș.

Reporter: Cânți și mergi la școală. Mai ai timp și pentru altceva? Cât timp îți rămâne și cum îl petreci?

Dariana: Întotdeauna am avut o problemă cu timpul pentru că școala și muzica mereu au fost pe primul plan în viață mea, însă încerc să îmi fac timp și pentru ieșirile cu familia sau prietenii.

Reporter: Care crezi că sunt elementele pe care un tânăr artist trebuie să le îndeplinescă pentru a avea success pe scena muzicală? Este talentul suficient?

Dariana: Să fiu sinceră, talentul nu este suficient. Că să poți deveni un artist de succes pe lângă talent trebuie să muncești foarte mult, să lupți pentru ce îți dorești și întotdeauna să vii cu ceva nou, ceva ce te caracterizează pe tine ca să fii ușor de remarcat.

Reporter: Ce planuri de viitor ai și care este visul tău cel mai mare?

Dariana: Planurile mele de viitor sunt să muncesc din ce în ce mai mult și să mă focusez strict pe ce am nevoie încât să pot ajunge să îmi scot propriile mele melodii, iar visul cel mai mare este să reușesc să fac parte din această lume a muzicii alături de atriști mari.