Oprescu a aprins luminile de sărbători

By 30 November 2014Diverse

În apropierea sărbătorilor de iarnă, Bucureștiul are un aer aparte. Iar atmosfera este la fel ca în marile capitale eropene. Pe străzi, aproape la fiecare colț de stradă, sunt amenajate buticuri de unde poti cumpăra turtă dulce, ceai sau vin fiert. Iar de sâmbătă seara, Bucureștiul strălucește. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a aprins luminile de Crăciun, le-a urat bucureştenilor “Sărbători fericite” şi i-a îndemnat să îşi iubească oraşul.

“Vreau să vă multumesc celor care sunteţi aici sau care sunteţi la casele voastre, vreau să vă mulţumesc pentru tot ceeea ce aţi făcut pentru oraşul ăsta. Vreau să vă urez «Sărbători fericite», să vă îndemn să vă iubiţi oraşul, pentru că şi el vă iubeşte”, a afirmat primarul Sorin Oprescu.

Din Piaţa Universităţii au fost aprinse aproape trei milioane de beculeţe, care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri.

Odată cu aprinderea luminilor de Crăciun a fost deschis târgul de Crăciun “Bucharest Christmas Market”. Este al treilea an consecutiv în care se organizează acest eveniment. În fiecare zi,  în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00 bucureștenii vor putea vizita cele o sută de căsuțe amenajate în cadrul târgului, se vor întâlni cu Moș Crăciun si vor lua parte la zeci de concerte și momente artistice. Din târg nu lipsesc acadelele colorate, turta dulce, covrigii, nucile, ciocolata de casă, ceaiul cald, vinul fiert și tot felul de podoabe specifice sărbătorilor de iarnă.

Leave a Reply