Originalitatea, o virtute de aur

Oamenii sunt diferiți încă de la naștere. Nu există persoane care să aibă același comportament sau aceeași gândire. Natura ne-a vrut diferiți, așa că noi de ce încercăm să intrăm într-un anumit tipar? De ce ne lăsăm conduși de ceea ce se promovează? Nu este nimic greșit dacă alegi să crezi cu tărie că un anumit fapt este greșit, chiar dacă majoritatea spune că este corect.

Nu este nimic greșit să porți blugii invers, să scrii poezii cu teme nemaiîntâlnite, nu îți fie frică de critică, ești doar original! Ceilalți critică atunci când nu înțeleg ceva, când ceea ce faci tu îi depășește, ei având o gândire limitată, diferită de a ta. Astfel, lor le rămân numai vorbele jignitoare, însă tu ești cel care rămâne original, cel care se face remarcat.

Creează, învață, fă ceea ce îți place dacă tu crezi că este benefic pentru tine. În orice caz, nu tot ceea ce se arată la televizor este definitoriu pentru întreaga populație, mai există oameni diferiți dar care rămân sub un con de umbră, nefiind promovați. Mai există încă oameni care trăiesc după propriile principii, nu ești singurul. De aceea, cei care se lasă ghidați de trenduri și cei care vor să imite alte persoane, au o gândire mediocră. Ei sunt cei care vor critica, cei care nu vor putea niciodată să facă ce faci tu. Așa că, nu au de ce să te intimideze, tu poți continua să faci ce îți place, să scrii ce vrei, să-ți lași imaginația să zburde până în cele mai îndepărtate locuri.

Leave a Reply