Parteneriat pentru voluntariat

Colegiul Național „Matei Basarab” a încehiat un parteneriat cu VOLUM, Federația Organizațiilor care sprijină voluntariatul în România. În urma acestui parteneriat se va derula programul Școala de voluntariat.
Astfel, elevii acestui liceu vor putea să participe la ateliere tematice, precum: Voluntariat, Dezvoltare profesională și Participare cetățenească în comunitate.
Mai mult decât atât, prin acest parteneriat se va oferi sprijin logistic, astfel încât aceste ateliere de educație nonformală să fie de foarte bună calitate.
Inițitatorului acestui proiect își doresc să crească nivelul de competențe civice ale elevilor. În plus, ei vor ca liceenii sp conștietizeze importanța voluntariatului și să se implice în cat mai multe astfel de acțiuni.

Consider că fiecare elev ar trebui să facă voluntariat. Acest lucru îi ajută pe elevi să lucreze mai bine în echipă, să își descopere talente, dar și să cunoască oameni noi. Fiecare experiență de acest gen este foarte prețioasă, iar liceenii pot folosi cunoștințele dobândite în acțiunile de voluntariat atât la școală, dar și mai târziu, în viață.