Pasiunea mea, muzica

By 22 February 2015Timp liber

Cânt de când mă știu. In copilărie, reproduceam cu ușurință orice linie melodică auzeam și improvizam coregrafii adecvate. Părinții m-au susținut de la inceput, la indemnul mentorilor mei care spuneau că am acel “ceva” care reușește să capteze atenția publicului. Nume importante ale lumii muzicale românești, printre care Prof. Adriana Codreanu, compozitoarea Gabriela Sauciuc Cicone, actrița Stela Popescu, soprana Felicia Filip, criticul muzical Smaranda Oteanu Bunea, m-au incurajat, spunându-mi intr-un fel sau altul că m-am născut pentru a fi pe scenă.

Povestea mea incepe la vârsta de 4 ani, când am fost selectată pentru a face parte din faimosul cor de copii “Allegretto”. Debutul ca solistă l-am avut un an mai târziu, când am fost invitată pe scena festivalului “Flori de Mai”. Au urmat multe spectacole, apariții in emisiuni televizate, dar și concursuri și festivaluri la care am obținut premii importante. La vârsta de 6 ani câștigam locul 1 la Festivalul “Ursulețul de Aur”, iar la 8 ani urcam pe cea mai inaltă treaptă a podiumului Festivalului Internațional “Ti Amo”. Renumitul realizator TV Titus Andrei m-a invitat atunci in emisiunea “Stele de 5 stele”, alături de participanți veniți din 17 țări.     Menționez și prezența la faza națională a concursului “Eurovision Junior” unde m-am clasat pe poziția a 3-a, deși eram cea mai tânără participantă.

In anul 2006, am fost remarcată de criticul muzical Smaranda Oteanu Bunea la Festivalul “Mamaia Copiilor” și invitată să mă alătur echipei care urma să evolueze pe scena celui mai important festival de arte scenice din India. “Ciuleandra” a fost atunci unica temă fredonată de sute de participanți veniți din aproape 30 de țări care mă identificau drept “Hop-Șa-Șa România”.

Sala Fantasy a Disneyland-ului din Paris s-a dovedit neincăpătoare pentru turiștii care au ales să mă aplaude alături de baletul Operei Comice, deși tentațiile din spatele ușilor erau mari și minutele petrecute in parc prețioase.

Eleganta scenă “Broadway” a vasului de croazieră “Pacific Dream” mi-a adus in Caraibe un premiu deosebit de important, “Talent Show Special Award”, premiu ce pare a fi prezis implinirea unui vis: prezența pe scena renumitului “Town Hall” situat pe adevaratul Broadway new-yorkez.

In anul 2012 am fost recompensată cu “Premiul pentru Cea mai Bună Solistă-secțiunea Opereta-Musical” din cadrul “Superlativele Artelor Spectacolului pentru Copii”.

Cea mai recentă realizare a fost obținerea Marelui Premiu al Concursului de Interpretare “Matei Bucur Mihaescu”-secția canto-muzică ușoară.

Imi place să fac totul inconjurata de muzică: să citesc, să scriu, să stau la povești. Ascult muzică acasă, pe stradă, la liceu, oriunde. Muzica clasică mă relaxează, jazzul mă detensionează, muzica soul mă face să visez, iar piesele pop imi dau energie.

Roberta Enișor, Colegiul Național Gheorghe Lazăr

Leave a Reply