Pasiuni din liceu: La şcoală, în paşi de dans!

By 1 July 2016Ştiri

Pasiuni din liceu: La şcoală, în paşi de dans!
Articol de Mincu Ana-Maria, Colegiul National „Iulia Hasdeu”

Dansul este activitatea preferată a copiilor care încă mai sunt în clasele primare, însă este nevoie de o adevărată dedicare pentru a face această pasiune să dureze. De obicei, când lumea de poveste se încheie, temele şi responsabilităţile se înmulţesc, dansul dispare uşor-uşor din vieţile celor mici.
Roberta Raba este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Capitală. Ea a fost pasionată de dans de mică.
„De când eram la grădiniţă, bunica mea a observat că eram mult mai veselă atunci când ascultam o melodie şi tot încercam să mă mişc pe ritmul ei. De atunci, am început să dansez”, spune ea.
Însă, Roberta a crescut prea repede. Şi ea, dar şi responsabilităţile ei.
„Timp de şapte ani am făcut parte din trupa ‘As’, unde am avut parte de o adevărată experienţă, dar apoi, din cauza programului şcolar, părinţii mei au decis că e mai bine să mă opresc”, povesteşte Roberta.
Un copil nu se poate obişnui foarte repede cu ritmul alert pe care îl impune societatea, iar cea mai mare influenţă asupra generaţiilor de elevi o are şcoala. Aceasta ne determină modul de adaptare, fie că învăţăm cum să îmbinăm învăţatul cu activităţile extraşcolare, fie că rămânem cu un singur element din acestea două.
„Când eram micuţă visam să ajung o mare coregrafă şi iubeam ce făceam din toată inima. Era o senzaţie nemaipomenită. Repetiţii peste repetiţii, spectacole, concursuri. După pauză luată, pasiunea mea a scăzut, cred mi-am pierdut antrenamentul, dar iubesc să dansez asta este clar!”, declară eleva.
Astfel că, maturizându-se, Roberta a învăţat cum să îşi împartă timpul, între şcoală şi dans, aşa că şi-a reluat pasiunea. Mai întâi, a fost în trupa de majorete a liceului „Iulia Haşdeu”, iar mai târziu a intrat în trupa de dans „Performers”.
„După ce am ieşit din trupa de majorete a liceului m-am gândit că vreau să merg la o şcoală de dans şi într-o zi, pe Facebook, am observat un eveniment care anunţa un casting la Şcoala de dans „Performers”. M-am dus la audiţie şi m-au acceptat. A fost un sentiment minunat când am aflat că de ziua următoare voi începe. „Performers” este o şcoală de dans unde poţi evolua cu fiecare curs şi asta e ceea ce îmi doresc”, povesteşte eleva.
Deşi îşi continuă visul, Roberta ştie că şcoala este prioritară.
„Şcoala este pe primul loc pentru mine. Familia mea mereu mi-a spus că şcoală este cel mai de preţ lucru în viaţă, dar tot ei m-au încurajat să fac şi ceea ce îmi place. În momentul de faţă învăţ cu plăcere şi, în paralel, îmi dezvolt şi pasiunea”, declară Roberta.
Întrebată ce sfat le-ar da persoanelor care îşi doresc să practice un stil de dans, însă nu au nici un fel de experienţă, Roberta a răspuns: „Există o mulţime de cursuri de dans pentru începători şi odată ce începi nu cred că te mai poţi opri! Încetul cu încetul evoluţia te va îndemna să doreşti şi mai mult de la tine şi poţi ajunge chiar profesionist!”

Leave a Reply