Patru elevi de la Colegiul „Ion Creangă” vor merge în Japonia

By 5 December 2016Redacţia Ion Creangă, Ştiri

Patru elevi de la Colegiul „Ion Creangă” vor merge în Japonia

Colegiul Național „Ion Creangă”

Patru elevi ai Colegiului Național „Ion Creangă”, din București, vor pleca în Japonia, în urma obținerii unei burse Hakuho. Trei dintre aceștia sunt în clasa a X-a, iar unul este în clasa a XI-a.

Adelina-Elena Bulumac (clasa a XI-a) a obținut cel mai mare punctaj. Ioana Alexandra Bogaciu, Ioana Ștefania Străinu și Șerban George Tăraș, elevi ai clasei a X-a, au fost următorii în clasamentul pentru această bursă.

În total, pentru Bursa Hakuho, s-au înscris 23 de elevi ai Colegiului Național „Ion Creangă”, aceștia având limba japoneză ca obiect de studiu.

Proba scrisă pentru acest concurs a fost organizată în data de 30 septembrie, iar în 3 octombrie candidații au susținut un interviu.

Printre criteriile de admitere s-au numărat vârsta elevilor (trebuiau să fie născuți în anul 2000 sau în 2001), dar și cunoștințele de limba japoneză, engleză și TIC.

Conform site-ului Colegiului „Ion Creangă”, secția de japoneză a fost înființată în 1996, iar, de atunci, numărul elevilor care au dorit să studieze această limbă a crescut tot mai mult.

„Elevii din clasele a IX-a şi a X-a au în orar patru ore de limbă japoneză, iar cei din a XI-a şi a XII-a au opt ore, dintre care o oră este de conversaţie, una de kanji şi alta de cultură şi civilizaţie. Biblioteca secţiei a primit de-a lungul anilor diferite donaţii de carte, reuşind să întrunească astfel un număr impresionant de manuale şcolare şi alte cărţi pentru studiu intensiv, reviste, dicţionare sau romane, dar pe lîngă toate acestea, cei de la japoneză se pot bucura şi de cîteva materiale legate de cultura Japoniei, cum ar fi yukata, kimono, seturi de shodō (caligrafie japoneză), păpuşi, hârtie de origami, instrumente muzicale (koto, shamisen, flaut, tobă) şi multe altele”, conform paginii web a liceului.

 

 

Leave a Reply