Pisicile, atractie de week-end

By 6 May 2015Diverse

Cochete, sofisticate si pretentioase. Cam asa ar putea fi caracterizate personajele principale ale unui eveniment ce le-a fost dedicate nimeni altora decat pisicilor.

Una dintre atractiile evenimentului a fost o pisica din rasa „Maine Coon”, fiind cea mai mare felina din lume. Adusa din Bulgaria, Cattery a atras atentia tuturor participantilor.

„Are sapte ani si nici mai mult nici mai putin de 25 de kilograme”, spune stapanul ei.

La polul opus s-au aflat pisicile de mici dimensiuni. Ele au fost, insa, la fel de admirate si sorbite din priviri de cei care au venit la acest eveniment. Sushi, de exemplu, face parte din rasa Breeed Singapura.

„Astfel de pisici sunt foarte prietenoase si afectuoase cu stapanii lor, dar cer foarte multa atentie. Ele se ataseaza foarte repede de oamenii din jur”, explica proprietara lui Sushi.

Un lucru inedit intalnit la acest targ a fost angajarea… unei pisici. Pentru un  program de lucru de opt ore, stampilarea a 20 de cadouri in fiecare zi, dar si pentru transformarea in fotomodel, angajatorii ofere 200 de euro lunar.

„Nu trebuie sa fie o pisica de rasa, nu facem astfel de discriminari. Important este sa fie frumoasa si sa miaune atunci cand trebuie”, spune angajatoarea.

In total, peste 250 de pisici au fost prezente la „SofistiCAT”, targul dedicat felinelor.

Eduard Sava Gabriel, Colegiul National „Matei Basarab”

Leave a Reply