Primul copac WiFi din Romania

By 9 June 2016Stiri

Primul copac WiFi din Romania

Articol de Miruna Dulgheru, Scoala Superioara Comerciala “N. Kretzulescu”

Primul copac digital a fost plantat si in Romania. Este un incarcator pentru telefoane mobile, tablete sau laptopuri. Dispozitivul ofera si internet WI FI gratuit tuturor utilizatorilor aflati in spatii publice. Conexiunea este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, si functioneaza pe o raza de 10 metri. Pentru conectarea la internet nu este necesara autentificarea cu nume de utilizator si parola.

Proiectul pilot a fost lansat, in premiera pe piata din Romania, in Timisoara. Sistemul functioneaza in Parcul Copiilor si a fost achizitionat de Primaria Timisoara.

“- Ce parere aveti despre ‘’copacul minune’’? Credeti ca are un viitor stralucit sau va fi dat uitarii ?

– Nu stiu inca ce credeti voi,dar consider ca proiectul va ajunge la nivel global si poate vom regasi cate un copac digital in apropierea fiecarei case a unui roman !”

Copacul poate incarca simultan pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 800 de mii de incarcari a cate 10 minute.

“Copacul WI FI poate fi instalat in parcuri, pe terase sau in restaurante aflate in aer liber, dar si in spatiile comerciale.”

Este primul incarcator public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseste energia solara. In Europa mai exista 12 astfel de platforme, care sunt instalate in Serbia, Bosnia si Hertegovina.

 

 

 

 

Leave a Reply