Proiect de orientare profesională, prin metoda de predare centrată pe elev

Tinerii din Capitală au acces la un program ce vizează orientarea profesională a elevilor din învățământul secundar și își dorește o schimbare în învățămntul românesc, prin metoda de predare centrată pe elev și bazată pe responsabilități. De asemenea, programul, numit JOBS, are drept scop implicarea activă a elevilor, a profesorilor și a mediului de afaceri pentru a le crea tinerilor experiențe necesare de învățare și a contribui la cunoașterea reală a mediului economic și social actual.

Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală a găzduit Conferința Națională a proiectului JOBS (Orientare Profesională-Instruire în întreprinderi și școli).

În cadrul acestei conferințe au fost prezentate rezultatele proiectului derulat în parteneriat cu Institutul de Proiecte Internaționale în Educație al Universități Pedagogice Zurich, Centrul Național de Dezvoltare a învățământului Profesional și Tehnic și Universitatea din București. În plus,în cadrul unei conferințe de presă au fost anunțate principalele modalități prin care se va asigura durabilitatea JOBS pe termen mediu și lung.

Proiectul a fost lansat în anul 2012 și a fost implementat în patru regiuni de dezvoltare ale României (Centru, Nord-Est, Sud Muntenia și București-Ilfov). Peste 500 de profesori și 8.000 de elevi din 180 de unități de învățământ gimnaziale și de învățământ profesional și tehnic au parcurs până în prezent programul JOBS.

Proiectul JOBS se va finaliza în cursul acestui an.