Regulile de aur ale detoxifierii

Articol de Alexandra Spataru,
Liceul Economic “I.L.Caragiale”

După perioada sărbătorilor, organismul cere să fie detoxifiat. Cum îl ajuți?

Sunt o multime de metode care te pot ajuta să îți detoxifiezi organismul cum ar fi alimentele care aduc un aport de fibre: orezul brun, fructele, legumele cultivate și consumate în stare proaspătă. Ele oferă organismului fibre pentru menținerea normalității tranzitului intestinal, dar și pentru desfăsurarea normală a altor funcții ale acestuia.

Alimentele cele mai recomandate pentru detoxifiere sunt ridichiile, anghinarea, varza și broccoli.

O altă metodă des folosită este apa cu lămâie. Stoarce bine o lămâie în apă si bea-o. Acidul din lămâie este un real ajutor pentru procesul de curățare. Citricele conțin acid citric care contribuie la descompunerea moleculelor de grăsime.

Dar organismul trebuie curățat atât pe interior cât și pe exterior. Așa că dacă-ți dorești și un ten perfect fără să folosești produse din comerț, poți să-ți prepari măști în bucătăria proprie.

1. Masca cu avocado. Folosește o jumătate de avocado bine-copt și un sfert de ceașcă de miere. Pisează bine fructul si amestecă-l cu mierea. Aplică masca pe față si las-o sa acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

2. Masca cu iaurt, miere și făina de ovăz. Ai nevoie de o lingură de făina de ovăz, o lingură de iaurt organic fără arome și câteva picături de miere. Într-un bol amestecă făina cu iaurtul si adaugă câteva picături de miere. După ce aplici masca, o lași sã acționeze circa 15 minute, apoi o înlături cu apă caldută.

3. Masca cu miere, lămâie, iaurt și ou : amestecă 1-2 lingurițe de miere, suc de la o jumătate de lămâie, 3 lingurițe iaurt si un albuș de ou bătut spumă. Aplica solutia pe față 15 minute, apoi spală cu apă călduţă.

Leave a Reply