Săptămâna Centenarului

Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” au participat la activități dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire.

Clasa a IX-a C a discutat despre articolele scrise despre Marea Unire din 1918 până în prezent. Au văzut opinii diferite ale ziariștilor despre evenimentele petrecute de 1 Decembrie.

Clasele a XII-a, alături de doamna profesoară Alina Dumitrescu au discutat despre rolul Reginei Maria în înfăptuirea Unirii, după vizionarea unui film documentar pe această temă.

Elevii claselor a XI-a au făcut brioșe tricolore în cadrul liceului, brioșe care au putut fi cumpărate de cuziști. Banii obținuți au fost donați Asociației persoanelor cu dizabilități GAVRIIL, care se ocupă cu integrarea adolescenților cu autism în societate.

Corul liceului a sărbătorit centenarul prin cântece!

La orele de dirigenție a avut loc o dezbatere „1 Decembrie 1918 – 1 Decembrie 2018”, la care elevii au discutat despre toate evenimentele importante ce au avut loc în decursul acestor 100 de ani.

Cuziștii au participat și la un atelier de brățări, iar banii obținuți vor sprijini Clubul de Robotică al liceului.

„A fost o săptămână minunată din care am învățat foarte multe despre istoria țării mele și m-am distrat cu colegii mei! Abia aștept următoarele activități ale liceului, la care sigur voi participa! Sunt mândră de țara mea”, spune o elevă.

Toți elevii care au participat la aceste activități vor rămâne cu amintiri de neuitat si susțin că vor repeta această experiență oricând vor avea ocazia!