Săptămâna Centenarului

Împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire a determinat organizarea mai multor evenimente în Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, toate acestea derulându-se în cadrul „Săptămânii centenar”.

În cinstea acestei sărbători, fetele s-au îmbrăcat în ie, iar băieții în tricouri în culorile tricolorului, unii în roșu, alții în galben, respectiv în albastru.

De asemenea, toți cuziștii au participat la diverse evenimente.

Au asistat în sala de festivități, la prezentări Powerpoint precum „100 ani de Unire” și „Marea Unire, ideal al românilor” din care au aflat despre trecutul poporului român.

Cei mai pasionați de științe au luat parte la un concurs de cultură generală, organizat de domnul profesor Florin Mehedințeanu.

Micii artiști ai liceului și-au așternut talentul pe hârtie pentru o expoziție de desene pe tema „100 de ani…”. Operele lor au fost admirate și foarte apreciate de toți ceilalți elevi.

Doamna profesoară Janina Burlacu a organizat un concurs de costume intitulat „Ca pe vremea Unirii”, la care elevii s-au îmbrăcat cum o făceau strămoșii noștri acum 100 de ani.

Clasa a IX-a G, alături de doamna Manuela Stănică, au discutat despre „Scriitori mari ai României mari” și despre operele acestora în care se găsesc ascunse sentimentele autorilor.

Clasele de a XII au vizionat documentarul „Memorialul durerii. Dorobanții de Muscel si Argeș”, realizat pentru TVR de Lucia Hossu Longin. La această prezentare a participat și realizatoarea documentarului care le-a povestit mai detaliat tot conținutul acestuia și mici secrete ale mesajului transmis de autoare printr-un mod mai special.

„Această săptămână a fost una specială. Pe lângă orele la care asistăm mereu și materiile despre care învățăm neîncetat, acum am avut șansa să participăm la activități din care am reținut lucruri importante despre istoria României”, spune un elev.

„În săptămâna aceasta am uitat pentru câteva momente de grijile liceului și am luat parte la foarte multe activități distractive la care ne-am relaxat, dar în același timp am și învățat despre tot trecutul țării în care trăim și de care sunt foarte mândră”, spune cu zâmbetul pe buze o elevă.

Această săptămână a fost foarte importantă pentru cuziști! Au avut șansa să afle lucruri noi despre țara în care s-au născut și trăiesc, iar aceste zile vor rămâne pentru totdeauna întipărite în minte și în inimile lor!