Schimburi de experienţă între elevii din România şi cei din SUA

By 9 June 2016Ştiri

Schimburi de experienţă între elevii din România şi cei din SUA

Articol de Costina Ema, Liceul Economic “Hermes”

 

Liceenii din România pot pleca în Statele Unite ale Americii, în cadrul unui program de schimb de experienţă, numit FLEX, iniţiat de Ambasada Statelor Unite în Romania şi de Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2016-2017.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc mai multe condiții. Ei trebuie să fie cetățeni români, să fie născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, să fie actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, să studieze engleza în liceu. De asemenea, ei trebuie să îndeplinească criteriile pentru a obține viza în SUA și nu au stat în America mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 24-lea an de existență. A oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala.

Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine.

 

Leave a Reply