Spiritul Crăciunului.

By 15 December 2014Diverse

Nu stiu cum este pentru alţii, dar Bucharest Christmas Market este cel mai frumos loc în care să mă întâlnesc cu prietenii mei. Bunicii mei sunt din Vrancea şi le duc dorul, dar aici am găsit vin fiert de la Vrancea. Nu ştiu cât de autentic este, dar mirosul de scorţişoară ştiu sigur că mă poartă pe meleaguri vrâncene.

Colinde, bradul împodobit, căbănuţele cu produse tradiţionale, toate fac parte dintr-un ansamblu pe care ni-l dorim să îl vedem de sărbători, ni-l dorim să îl simţim present, ca spirit, în fiecare dintre noi. Atât pentru cei din provincie, cat si pentru turişti sau pentru bucureşteni, acest târg de Crăciun este un punct de întâlnire.

Cei care nu sunt atraşi de acest târg nu ştiu ce pierd. Mirosul de vin fiert te cheamă, te ademeneşte până la sursa de foc unde fierbe pe pilostrii. Kurtos kolacs ne poartă prin ţinuturi secuieşti, iar merele glazurate pe băţ sunt chiar din povestea Albei ca Zăpada. Mâinile îngheţate îşi găsesc dezamorţirea pe paharele de vin fiert aburite, iar colíndele ne reamintesc prilejul Crăciunului şi motivaţia acestei sărbători.

De când s-a deschis oficial acest târg în Bucureşti, ştiu unde îmi petrec serile de weekend, cu prietenii, cu familia, de pe Magheru spre Intercontinental, ne oprim paşii în faţa bradului de pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii şi ne clătim ochii în culorile beculeţelor ce mocnesc a sărbătoare.

Leave a Reply