Odată cu sosirea verii, elevii petrec mai mult timp în aer liber. A desfășura activități în natură este un lucru favorabil pentru organism. Este necesar să practicăm sportul afară pentru că se dezvoltă rezistentă cardiacă, se oxigenează creierul mult mai bine decât într-un spațiu închis și se produce vitamina D necesară pentru a menține sănătatea sistemului osos.

De cele mai multe ori, activitatea sportivă are loc în parcurile mari din București, precum Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Carol, IOR unde sunt și terenuri de sport special amenajate. Elevii poartă echipament sportiv lejer.

Ca un prim exemplu este plimbarea cu bicicleta. Aceasta ajută la încălzirea musculaturii, eliberarea de stres și, de asemenea, este o alternativă la modul de deplasare, având astfel grijă de mediul înconjurător.

Alergatul în natură este și el practicat destul de des de sportivi, deoarece combate eficient starea de oboseală, producând „hormonul fericirii” (serotonină) .

O altă activitate este reprezentată de exercițiile fizice. Există mai multe tipuri de exerciții fizice, cum  ar fi cele de tip cardio, de tonifiere, exerciții pentru toate grupele musculare, pentru dezvoltarea rezistenței, exerciții mixte, exerciții dinamice și statice. Acestea îmbunătățesc sănătatea mentală, activitatea cardiacă și aspectul fizic mult dorit.

Adună-ți prietenii și mergeți la un teren amenajat pentru a juca o partidă de fotbal, un meci de baschet sau de volei, de badminton. Aceste jocuri de echipă le vor dezvolta tinerilor încrederea în sine și în ceilați, vor socializa mai ușor, vor învăța să piardă (fără a se supăra), dar  și să câștige reprezentând un mod distractiv și plăcut de a petrece timpul liber.

În urma oricărei activități fizice, te vei simți mai energic și mai fericit. Deci nu vă rămâne decât să puneți în practică micile mele sfaturi.