Sportul, cel mai bun prieten al elevilor

Din nefericire, sedentarismul se află la un pas de a deveni o boală la fel de periculoasă ca și stresul, un inamic al sporului, al chefului de muncă sau de studiu. Însă, ceea ce mulți nu știu, dar ar trebui să o facă, este că au alături un prieten foarte bun care nu îi va lăsa la greu. Este chiar sportul. Acesta este un aliat al învățării eficace, al bunei dispoziții, al unui somn corespunzător și bineînțeles al diminuării oboselii.

Cei care ar trebui să participe la cât mai multe activități sportive sunt chiar adolescenții, deoarece studii au dovedit faptul că vei fi mult mai productiv dacă înainte să te pui pe învățat, alegi o oră de jogging sau de gimnastică. Creierul se va oxigena în acest fel și corpul va căpăta o stare de relaxare de beatitudine. Astfel, combinația dintre acumularea de informații teoretice și sport este una ideală pentru un tânăr. Aici se adeverește și faptul că dacă îți iubești corpul, te va iubi și el pe tine și nu va ceda atunci când ai cea mai mare nevoie de energie. Totul va deveni mai simplu, iar adolescenții vor face față con brio programului încărcat de la școală sau de la liceu.

Sportul reprezintă pasiune, dedicare, efort, respect față de coechipieri și mai ales disciplină. Deci, se face remarcat și faptul că sportul are un rol foarte important în dezvoltarea unui tânăr. El învață să coopereze, să respecte reguli, să fie un bun lider, să ofere ajutor, să nu fie egoist, iar lista poate continua la nesfârșit. Într-o echipă, nu te pui mai presus de ceilalți, nu iei decizii pentru toți și nu încalci un program stabilit. Oare mai este nevoie și de alte dovezi pentru a evidenția importanța sportului în dobândirea valorilor fizice și morale necesare în viață?

Sportul înseamnă viață, pe scurt, așa că trăiește-o din plin și bucură-te de fiecare moment în care te poți mișca în natură sau într-o sală de antrenament. Cu siguranță beneficiile nu vor întârzia să apară și va sosi clipa în care toți vor fi recunoscători pentru acest dar care garantează buna funcționare a întregului organism.

Leave a Reply