Sportul, o activitate de nelipsit din viața adolescenților

By 9 June 2016Ştiri

Sportul, o activitate de nelipsit din viața adolescenților

Articol de Ana Maria Mincu, Colegiul National „Iulia Hasdeu“

 

Sportul este un subiect „la modă” în prezent, însă pentru a ajunge la corpul ideal este nevoie de foarte multă muncă.

Carmen Gearâp,  elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Iulia Hașdeu”, nu este străină stilului de viaţă sănătos, iar sportul face parte din viaţa ei. Ea a început să practice sport  în momentul în care a început să studieze pentru admiterea la Colegiul Liceal Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

„Cum am luat această hotărâre am decis că este timpul pentru o schimbare, iar de aici au pornit antrenamentele zilnice şi mâncatul sănătos. Chiar dacă nu am fost admisă, sportul a rămas activitatea mea preferată”, spune ea.

Practicarea sportului este o activitate foarte bună, însă este și foarte dificilă, mai ales pentru oamenii care nu sunt obişnuiţi cu mişcarea.

„Am ales să fac sport şi voi continua, deoarece pentru mine reprezintă cel mai bun mod de a mă relaxa şi a-mi petrece timpul liber. Satisfacţia pe care o simt atunci când îmi termin antrenamentul mă face să uit imediat de durerea din timpul acestuia şi mă face să continui”, povesteşte adolescenta.

Sportul ca muncă depusă încontinuu şi ca mod de viaţă aduce numeroase satisfacţii.

„De când sunt adepta acestui stil de viaţă s-au produs foarte multe schimbări, atât fizice cât şi psihice. Corpul meu este mult mai atletic, tonifiat, iar în urma exerciţiilor fizice mă încarc cu energie”, explică eleva.

Totuși există concepția că sportul implică sala de forță, care este destul de costisitoare, însă există alternative mult mai ieftine și mai eficiente, după cum relatează Carmen.

„Nu sunt adepta sălilor, deoarece activităţile fizice reprezintă principalul moment de intensitate în care corpul şi mintea mea se împletesc şi lucrează împreună, iar prin frecventarea sălilor nu dobândesc acelaşi rezultat psihic. Iubesc să alerg şi tot ce ţine de cardio, în general, lucrează foarte bine pentru mintea şi corpul meu. Atunci când vremea este mai puţin favorabilă, eu şi exerciţiile de acasă suntem într-o relaţie foarte strânsă”, povestește adolescenta.

Sportul poate lua o multitudine de forme, de la exerciţiile care se găsesc pe internet, la simplul alergat în parc, la jocurile de echipă, până la sala de forţă sau urcatul muntelui şi de aceea există câte o variantă pentru fiecare persoană.

Pentru cei care doresc să facă sport în confortul căminului, există câteva programe online în acest sens. Iată câteva exemple:

https://www.youtube.com/user/blogilates

https://www.youtube.com/user/FitnessBlender

 

Leave a Reply